Caramele vegane de casă
Voi mâncați caramele în copilărie?
Eu nu foarte des, dar sunt o amintire dulce din acea minunată perioadă.
Cum în weekend ne mai abatem de la regulă, am vrut să pregătesc ceva dulce și rapid cu ce aveam la îndemână.
Au rezultat aceste pătrățele delicioase, cu textură gumoasă, asemănătoare caramelelor.
Caramele vegane de casă
🍒Ingrediente:
- 240 g lapte condensat de cocos (îndulcit)
- 85 g carob (pudră de roșcove)
*Extra
- Fistic (opțional)
- Carob (opțional)
🍒Mod de preparare:
Am adăugat laptele condensat de cocos într-un bol și am omogenizat bine, întrucât conținutul ridicat de cocos poate produce o separare absolut naturală a produsului.
Varianta pe care o folosesc eu conține extras din miez de nucă de cocos, zahăr din trestie de zahăr și sare de mare, așadar este un produs ce nu poate fi oferit copiilor cu vârsta mai mică de 2 ani.
Alte deserturi realizate cu ajutorul acestui lapte condensat de cocos puteți găsi 👉 aici.
După omogenizare am adăugat treptat pudra de roșcove, cernută cu ajutorul unei site.
După incorporarea completă am transferat compoziția pe folie alimentară, i-am dat o formă pătrată, am adăugat deasupra fistic mărunțit (crud, blanșat și copt) și încă puțin carob.
Am acoperit cu folie alimentară și am introdus tava in congelator pentru câteva ore.
După ce s-a întărit compoziția am tăiat pătrățele și le-am depozitat în casoletă ermetică la congelator.
Se scot când se servesc.
Dacă încercați și voi aceste caramele vegane, aștept vești, ca de fiecare dată!
Pe contul de Instagram am postat și un scurt video cu modul în care am pregătit aceste caramele și îl puteți viziona 👉 aici.