Dacă la început Cireșel nu agrea cartofii, acum ar mânca sub toate formele posibile, mai puțin piure ? Pe acesta îl preferă doar dacă este combinat cu smântână sau alte legume. De data aceasta le-am combinat pe acestea două, dar sub o variantă îndrăgită de toți trei: cartofi cu smântână la cuptor.
Cartofi cu smântână la cuptor
?Ingrediente:
- 10-12 mini cartofi
- 1 ou
- 5 linguri generoase cu smântână grasă (peste 30%)
- O ceapă verde
- Pătrunjel verde
- Piper
- Circa 50 g cașcaval nesărat/desărat
?Mod de preparare:
Eu am folosit niște cartofi mici-mici aduși de către Cireșel tocmai de la munte, de la bunicul meu, care a avut grijă ca iubitul strănepot să nu plece fără ei. După curățare i-am tăiat rondele subțiri pentru a se găti repede. În cazul în care folosiți cartofi mai mari, sugestia mea este aceeași, să fie tăiați în felii subțiri, pentru a se găti corespunzător și să nu mai fie nevoie de fierbere, în prealabil.
Am bătut oul cu smântâna, am adăugat ceapa verde și pătrunjelul tocate mărunt, piperul și cartofii și le-am așezat într-un vas ceramic.
Am pus deasupra cașcavalul ras și am copt în cuptorul neîncins circa 45 minute, la foc potrivit spre mare (180°).
Deși este un preparat foarte simplu, este foarte gustos și potrivit pentru toate cele trei mese principale.
O altă variantă preferată de către noi o găsiți aici: cartofi Hasselback ?
Vesela și tacâmurile din bambus, preferatele lui Cireșel, le puteți găsi pe site-ul Dodoli.