cartofi cu smantana la cuptor

Cartofi cu smântână la cuptor

Dacă la început Cireșel nu agrea cartofii, acum ar mânca sub toate formele posibile, mai puțin piure ? Pe acesta îl preferă doar dacă este combinat cu smântână sau alte legume. De data aceasta le-am combinat pe acestea două, dar sub o variantă îndrăgită de toți trei: cartofi cu smântână la cuptor.

Cartofi cu smântână la cuptor

?Ingrediente:

  • 10-12 mini cartofi
  • 1 ou
  • 5 linguri generoase cu smântână grasă (peste 30%)
  • O ceapă verde
  • Pătrunjel verde
  • Piper
  • Circa 50 g cașcaval nesărat/desărat

?Mod de preparare:

Eu am folosit niște cartofi mici-mici aduși de către Cireșel tocmai de la munte, de la bunicul meu, care a avut grijă ca iubitul strănepot să nu plece fără ei. După curățare i-am tăiat rondele subțiri pentru a se găti repede. În cazul în care folosiți cartofi mai mari, sugestia mea este aceeași, să fie tăiați în felii subțiri, pentru a se găti corespunzător și să nu mai fie nevoie de fierbere, în prealabil.

Am bătut oul cu smântâna, am adăugat ceapa verde și pătrunjelul tocate mărunt, piperul și cartofii și le-am așezat într-un vas ceramic.

Am pus deasupra cașcavalul ras și am copt în cuptorul neîncins circa 45 minute, la foc potrivit spre mare (180°).

Deși este un preparat foarte simplu, este foarte gustos și potrivit pentru toate cele trei mese principale.

O altă variantă preferată de către noi o găsiți aici: cartofi Hasselback ?

Vesela și tacâmurile din bambus, preferatele lui Cireșel, le puteți găsi pe site-ul Dodoli.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*