cartofi hasselback

Cartofi Hasselback sau cartofii evantai/acordeon

Zilele trecute am profitat de faptul că aveam o pungă de cartofi noi și am refăcut cartofii Hasselback.

De data aceasta fără feliuțe de pulpă de porc, însă rezultatul a fost la fel de încântător pentru papilele gustative.

Cartofi Hasselback sau cartofii evantai/acordeon

🍒Ingrediente:

  • Cartofi noi
  • Unt nesărat cu 82% grăsime
  • Cașcaval (nesărat/desărat)
  • Cimbru uscat
  • Piper
  • Smântână
  • Usturoi
  • Pătrunjel verde


🍒Mod de preparare:

Am spălat bine cartofii noi, i-am feliat, punând cartoful între 2 tocătoare, pentru nu tăia complet.

I-am clătit de câteva ori cu apă rece pentru a elimina din amidon și pentru ca feliile să nu se mai lipească între ele.

Între crestături am pus unt și cașcaval. Se poate pune doar unt și ies chiar și așa extrem de delicioși.

Am așezat cartofii astfel pregătiți în vasul slow cooker-ului, i-am presărat cu piper și cimbru uscat și am adăugat 1/2 ceașcă de apă, pentru că uneori vasul gătește mai rapid pe partea cu rezistența și nu am vrut să risc să se ardă.

Am setat 3 ore pe high, iar la finalul acestor ore i-am asezonat cu pătrunjel verde și ne-am bucurat de niște cartofi moi și aromați.

Noi i-am servit cu sos de smântână și usturoi, dar pot reprezenta cu succes și o garnitură pentru un alt preparat principal.

O masă simplă , dar super delicioasă, cu minim de efort.

Voi ați încercat până acum acest preparat cu specific suedez?

Dacă nu, e cazul să o faceți! 😍

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*