Mie și lui Cireșel a început să ne placă să testăm diverse rețete de cereale, așa că săptămâna trecută am pregătit aceste cereale Cini Minis de casă, crocante și delicioase.
Le-am savurat la micul dejun cu lapte vegetal.
Pe cele din comerț nu le-am testat, dar de curiozitate am consultat eticheta lor. N-am pierdut nimic, am avut doar de câștigat pregătind acasă o variantă mult mai „curată”.
Ingrediente:
*cantități pentru circa 8 porții
- 470 g făină tip 650
- 170 g unt cu 82% grăsime
- 1 praf de sare
- 5 g scorțișoară Ceylon
- 90 g sirop de arțar
- 80 g apă rece
Pentru uns foile de aluat pe ambele părți:
- 80 g unt cu 82% grăsime, topit și răcit
- 120 g zahăr
- 5 g scorțișoară Ceylon
Mod de preparare:
Am adăugat în bolul robotului făina cernută, untul rece, sarea, scorțișoara și am mixat 30 de secunde (viteza 8, în cazul Thermomix) până am obținut o textură nisipoasă.
Am adăugat apoi siropul de arțar și apa rece și setat robotul pe funcția Aluat, pentru 2 minute.
Am scos aluatul din bol și l-am împărțit în 4 bile.
Fiecare bilă de aluat am întins-o foarte subțire, sub formă dreptunghiulară, ajutându-mă de două foi de hârtie de copt. Am uns foaia de aluat cu unt topit și am presărat zahăr și scorțișoară Ceylon, amestecate în prealabil.
Am repetat procedeul și pe cealaltă parte a foii de aluat.
Am tăiat pătrățele cu ajutorul unui cuțit pentru pizza și am copt cerealele în cuptorul preîncălzit, 13-14 minute la 180° C, pe funcția căldură sus-jos (până marginile devin aurii).
Din prima tavă au dispărut câteva chiar imediat după ce s-au răcit, fiind perfecte și fără lapte, ca o mică gustare.
Mai multe variante de cereale de casă găsiți apăsând aici.
Recipe inspo: Feeding tiny bellies
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura






