Îmi doream mult să testez o formă care stătea în dulap de câteva luni bune. Și cum zmeura este printre fructele noastre preferate în acest sezon, m-am gândit că un chec pufos ar fi numai bun.
Chec pufos cu zmeură
🍒Ingrediente:
- 5 ouă
- 6 linguri cu vârf de făină tip 650
- 5 g praf de copt (opțional – eu prefer să bat albușurile spumă tare)
- 2 linguri ulei de cocos dezodorizat
- 3 banane potrivite bine coapte
- Circa 150 g zmeură (a mai furat și Cireșel câteva)
- O mână de nuci măcinate
🍒Mod de preparare:
Se separă ouăle și se bat albușurile spumă tare, apoi se încorporează și gălbenușurile, pe rând. Se adaugă uleiul de cocos și făina (amestecată cu praful de copt, dacă optați pentru folosirea lui) și se integrează ușor în compoziție. Bananele se pasează cu furculița și se încorporează treptat.
Eu am folosit o formă de guguluf și am alternat straturile de compoziție cu zmeură, însă compoziția este perfectă și pentru brioșe. O parte din zmeură am trecut-o prin făină, o parte am adaugat-o simplă.
Puteți folosi și alte fructe preferate (afine, coacăze, cubulețe de caise, piersici, pere, mere etc.)
Pentru că nuca a fost ingredient de ultim moment am măcinat-o și am presărat-o deasupra, amestecând ușor cu o lingurița pentru a nu rămâne la suprafață. Am copt la foc potrivit, circa 30 de minute, în cuptorul preîncălzit (până s-a rumenit ușor deasupra).💙🍒💙
Rezultatul a fost tare apreciat de către noi toți și cu siguranță vom repeta curând.