cheesecake cu jeleu de zmeura

Cheesecake cu jeleu de zmeură

Dacă aveți deja biscuiții făcuți, acest delicios cheesecake cu jeleu de zmeură se pregătește în mai puțin de jumătate de oră.

Mai mult durează răcirea, dar merită așteptarea, mai ales în aceste zile călduroase de vară.

Cum eu nu aveam biscuiți, am făcut repede compoziția pentru fursecurile cu unt, pasând untul cu furculița, pentru a nu mai aștepta să ajungă la temperatura camerei.

Am întins rapid compoziția sub formă de blat subțire, pentru a nu mai pierde timp cu modelatul biscuiților, având în vedere că oricum îi măcinam.

Cheesecake cu jeleu de zmeură

🍒Ingrediente:

Bază

  • 200 g biscuiți
  • 50 g unt nesărat cu 82% grăsime (topit)

Umplutură

  • 370 g cremă de brânză și smântână (eu am folosit 2 cutii brânză Făgăraș – Covalact)
  • 3 banane mari foarte coapte (400 g – cântărite fără coajă)

Jeleu

  • 400 g zmeură proaspătă
  • 5 g pudră de agar agar


🍒Mod de preparare:

După ce am copt foaia din aluatul de fursecuri, am mărunțit-o rapid cu mâinile.

Se poate mărunți cu robotul, însă eu voiam ca baza să aibă o textură mai ușor de gestionat și de către cei mai mici pitici.

Am adăugat untul topit peste, am omogenizat compoziția și am așezat-o într-o tavă de chec (din yena).

Pentru umplutură am amestecat crema de brânză și smântână cu piureul de banane.

E important ca bananele să fie foarte coapte, dacă doriți ca cheesecake-ul să nu mai aibă nevoie de îndulcitori și să poată fi oferit celor mici.

Am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute, la 170°.

În acest timp, m-am ocupat de jeleul de zmeură.

Am spălat zmeura, am scurs-o cu ajutorul unei site, apoi am pasat-o cu ajutorul unei linguri într-o sită deasă, pentru a obține un jeleu fin, fără semințe.

Lichidul obținut în urma pasării l-am pus pe foc cu circa 5 minute înainte să fie gata copt cheesecake-ul, iar când a început să clocotească am adăugat pudra de agar agar, amestecând energic. Am mai lăsat pe foc 2-3 minute, apoi am pus jeleul deasupra cheesecake-ului.

Am pus puțin jeleu și în câteva forme de silicon, să vedem cum se prezintă, așa că zilele următoare vom face jeleuri fructate, pentru a ne răcori în zilele călduroase.

Le puteți observa și în fotografii pe cele obținute.

După adăugarea jeleului, se mai lasă puțin la răcit cheesecake-ul, la temperatura camerei, apoi se introduce tava la rece, pentru câteva ore.

Eu n am rezistat prea mult tentației, așa că am gustat după circa o oră.

Rezultatul a fost de-li-cios 🤩 Ai fi putut jura că are zahăr adăugat. 😬

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*