Chiftele cu mărar din carne de ied

Înainte de “greva foamei” cauzată de erupția dentară, chifteluțele erau nelipsite din meniul lui Cireșel, așa că dacă tot a revenit pofta de mâncare, am făcut niște chiftele cu mărar din carne de ied.

Cireșel a fost foarte încântat de ele, deși a mâncat carne de ied pentru prima dată.

A savurat vreo 3 bucăți dintr-o lovitură. ?

Au mers de minune cu gnocchi, dar și alături de o salată de vară, din roșii, ardei gras și castraveți.

Chiftele cu mărar din carne de ied

?Ingrediente:

  • Circa 300 g carne ied
  • Un morcov mare
  • Un cartof mare
  • 1/2 ceapă albă
  • 3-4 căței de usturoi
  • Mărar
  • 2 linguri ulei de măsline cu busuioc
  • O lingură semințe de chia hidratate în 8-9 linguri de apă


?Mod de preparare:

Am tocat carnea de ied împreună cu morcovul, cartoful, ceapa și usturoiul și am adăugat rezultatul într-un castron mare.

Am pus peste acesta uleiul de măsline, mărarul tocat mărunt și semințele de chia hidratate.

Deși chiftelele se leagă și fără ou, de exemplu, pe care uneori îl adaug în compoziție, de data aceasta am decis să-l înlocuiesc cu semințe de chia hidratate, pentru a aduce un plus preparatului final.

Am format chiftelele, le-am așezat în tavă pe hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 minute, la 190°.

Au ieșit moi, pufoase și super delicioase.

sugestie de servire  - gnocchi cu sos de rosii coapte si pesto
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*