Chiftele cu susan


Noi am dat gata toate pregătirile și suntem deja în pijamale. ? Cireșel a și adormit, ca nu cumva să nu ajungă Moș Crăciun. Am vrut să schimbăm tradiția ? și îl așteptăm cu cele mai gustoase chiftele. ? Voi ați finalizat tot ceea ce v ați propus?

?Ingrediente:

  • Circa 300 g carne tocată (piept de pui și mușchiuleț de porc)
  • 1 cartof mare ras fin și stors de zeamă
  • 1 morcov mare ras fin
  • O ceapă albă rasă
  • 1 cățel de usturoi ras fin
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 10-12 fire de cepșoară tocate mărunt
  • Mărar proaspăt tocat mărunt
  • 1 ou mic (ies perfect și fără ou) 
  • Verdețuri de Provence
  • Piper
  • Susan alb și negru* (hidratat în prealabil) 

* Susanul adăugat în compoziție se poate râșni, pentru o mai bună absorbție. 

?Mod de preparare:

Am “călit” morcovul, ceapa albă și usturoiul în apă și ulei de măsline până s-au înmuiat, iar după ce s-au răcit le-am amestecat cu restul celorlalte ingrediente. Când mă grăbesc sar peste “călirea” ingredientelor menționate și le adaug ca atare în compoziție.

Am format chiftelele, le-am tăvălit prin susan și le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt. Le-am copt la foc potrivit, circa 30 de minute, în cuptorul preîncălzit.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*