Noi am dat gata toate pregătirile și suntem deja în pijamale. ? Cireșel a și adormit, ca nu cumva să nu ajungă Moș Crăciun. Am vrut să schimbăm tradiția ? și îl așteptăm cu cele mai gustoase chiftele. ? Voi ați finalizat tot ceea ce v ați propus?
?Ingrediente:
- Circa 300 g carne tocată (piept de pui și mușchiuleț de porc)
- 1 cartof mare ras fin și stors de zeamă
- 1 morcov mare ras fin
- O ceapă albă rasă
- 1 cățel de usturoi ras fin
- 2 linguri ulei de măsline
- 10-12 fire de cepșoară tocate mărunt
- Mărar proaspăt tocat mărunt
- 1 ou mic (ies perfect și fără ou)
- Verdețuri de Provence
- Piper
- Susan alb și negru* (hidratat în prealabil)
* Susanul adăugat în compoziție se poate râșni, pentru o mai bună absorbție.
?Mod de preparare:
Am “călit” morcovul, ceapa albă și usturoiul în apă și ulei de măsline până s-au înmuiat, iar după ce s-au răcit le-am amestecat cu restul celorlalte ingrediente. Când mă grăbesc sar peste “călirea” ingredientelor menționate și le adaug ca atare în compoziție.
Am format chiftelele, le-am tăvălit prin susan și le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt. Le-am copt la foc potrivit, circa 30 de minute, în cuptorul preîncălzit.