Chiftele de porc cu legume

Chiftele de porc cu legume

Vouă vă plac chiftelele la cuptor?
Nouă ne plac foarte mult, iar în weekend am pregătit aceste minunății delicioase și suculente cărora am ales să le dau o formă perfectă chiar și pentru piticii aflați la început de diversificare.
În general fac chiftele din mix de carne (porc și vită, pui și curcan etc.), însă de data aceasta Cireșel a avut poftă de chiftele când eu voiam să pregătesc perișoare.
Cum carnea a fost fără grăsime, am încercat să fac o combinație astfel încât să obțin niște chiftele suculente. Rezultatul a fost fix ceea ce am preconizat.

Chiftele de porc cu legume

🍒Ingrediente:

  • 500 g carne tocată
  • 2 ouă mici
  • 250 g ciuperci Champignon
  • 5 fire ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia roșu
  • Piper
  • O legătură verdeață (mărar și pătrunjel)
  • 1/2 chiflă de casă
  • Ulei de avocado/struguri (1-2 linguri, în funcție carnea folosită)
  • Sare (se adaugă doar în cazul copiilor cu vârsta peste 2 ani). Se poate înlocui cu amestecul de mirodenii „Adio, Sare!”, pe care îl găsiți 👉 aici

Extra:

  • O lingură griș (presărat pe foaia de copt) 

🍒Mod de preparare:

Am călit în puțină apă ciupercile (își mai lasă și ele apă), ardeiul, ceapa verde, tocate mărunt și morcovul răzuit, până s-a evaporat lichidul. Am lăsat amestecul la răcit cât m-am ocupat de carne. 

Am adăugat peste carne ouăle bătute, împreună cu uleiul de avocado, piperul și verdețurile tocate mărunt. 

Am adăugat și bucata de chiflă, neînmuiată, pentru a mai absorbi din lichid. 

Când amestecul de legume s-a răcit, l-am adăugat peste carne, am omogenizat bine și am format chiftelele. 

Le-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt, peste care am presărat grișul. 

Acesta mai absoarbe din lichidul survenit în timpul coacerii. 

Eu am obținut 15 chiftele, cărora le-am dat o formă lunguiață, potrivită și bebelușilor aflați la început de diversificare. 

Am copt chiftelele 40 de minute, la 200° C, în cuptorul încins, pe funcția căldură sus-jos.

Se pot servi călduțe, cu salată sau sos de iaurt, dar și reci în sandwich-uri sau în funcție de preferințe.

Salvați rețeta și reveniți cu feedback dacă le încercați! 🤗 Alte rețete de chiftele la cuptor puteți găsi 👉 aici

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*