Chiftele la cuptor

Lui Cireșel i-am oferit chiftele la cuptor în multe combinații și forme încă din primele luni de diversificare, însă de când a observat forma drobului de Paște nu mai acceptă chiftelele în forma clasică.
Vrea „chitea la cutor”, adică în formă de drob.
Ultima dată am făcut o combinație care ne-a plăcut tare mult tuturor și am decis că de acum noi așa vom face chiftelele.
Nu mai pierd nici timp cu modelatul, iar dimineața ne tăiem foarte ușor felii din „marea chiftea”, care pot fi folosite și pentru un sandwich rece sau cald.

Chiftele la cuptor

🍒Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat
  • Circa 250 g carne de vită
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei kapia roșu
  • 5 fire de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 ou
  • Condimente (la alegere)
  • Pătrunjel sau mărar (opțional)

*Extra

  • Cașcaval ras (pentru a presăra imediat după copt – opțional, ocazional după 1 an, din cauza conținutului de sare)

🍒Mod de preparare:

Am tocat carnea cu ajutorul unui tocător electric cu lamă S. 

Puteți folosi și o mașină de tocat carne, dar eu recurg la tocătorul electric când am de tocat o cantitate mai mică de carne. 

Am tocat mărunt firele de ceapă și usturoi, am ras fin cartofii și i-am scurs bine de apă. 

Am ras și morcovii, după care i-am scurs bine și pe ei, am tocat mărunt ardeii, apoi am combinat toate ingredientele, omogenizând bine. 

Am pus compoziția în tavă de cozonac, tapetată cu hârtie de copt și am introdus tava în cuptorul preîncălzit, pentru circa 45 de minute, la foc potrivit. 

Când a fost gata, am adăugat deasupra puțin cașcaval ras, care se topește și formează deasupra o crustă. 

Acesta se oferă ocazional, după vârsta de 1 an, din cauza conținutului de sare. 

Pentru cei mici puteți renunța la el și puteți folosi încă un ou, pe care să-l turnați în tavă, deasupra compoziției, înainte de a introduce tava la cuptor, dacă doriți formarea unei cruste. 

După coacere, se scoate din tavă și se lasă la răcit pe un grătar. 

La frigider se păstrează foarte bine în hârtie de copt sau în casoletă ermetică. 

De asemenea, dacă faceți cantitate mai mare se poate și congela în pungi cu zip sau caserole speciale pentru congelator. 

La nevoie, se scoate și se lasă în frigider pentru decongelare lentă. 

Alte rețete de chiftele, puteți găsi 👉 aici

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*