chiftele pufoase

Chiftele pufoase

Întrucât erupția dentară încă își face de cap, azi am pregătit niște chiftele pufoase numai bune de servit în orice moment al zilei.

?Ingrediente:

  • 300 g carne tocată (mușchiuleț de porc)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 morcov mare ras fin
  • 2 cartofi medii rași fin și storși bine
  • 2 fire usturoi verde
  • 3 fire ceapă verde
  • O mână de pătrunjel verde
  • 2 linguri semințe susan* (alb și negru)
  • 1 ou
  • Piper
  • Cimbru uscat

* Semințele de susan au fost hidratate, în prealabil. 

?Mod de preparare:


Am tocat carnea împreună cu usturoiul și ceapa, apoi am adăugat uleiul de măsline (în funcție de carne puteți omite uleiul, însă eu am avut carne fără grăsime și am pus și ulei pentru a nu ieși foarte seci), morcovul, cartofii, pătrunjelul tocat mărunt și semințele de susan. Am bătut bine oul cu piperul măcinat și cimbrul uscat și le-am adăugat peste compoziție. Am omogenizat și am format chiftelele, așezându-le apoi în tava acoperită cu hârtie de copt. Am copt circa 40 de minute, la foc potrivit. Înainte cu 5 minute de a scoate tava din cuptor am pulverizat pe chiftele puțin ulei de măsline.

La final am așezat chiftelele pe o farfurie, am pus deasupra foaie de copt și un prosop curat și le-am lăsat așa până s-au răcit, pentru a se păstra moi.

chiftele pufoase
chiftele pufoase - ingrediente
 

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*