Chiftele suculente cu carne și dovlecel

E sezonul dovleceilor, așa că profităm la maxim de ei. Ieri am pregătit aceste chiftele suculente cu carne și dovlecel care au fost devorate cu un sos de smântână și busuioc.

Chiftele suculente cu carne și dovlecel

🍒Ingrediente:

  • 350 g carne tocată de porc
  • 1 dovlecel potrivit 
  • 1 ou
  • 2 cepe mici roșii (verzi)
  • Pătrunjel
  • Sare (se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani sau se înlocuiește cu amestecul de condimente “Adio, Sare!” pe care îl puteți găsi 👉 aici)
  • Piper
  • Coriandru
  • O chiflă mică de casă

Extra:

  • O lingură cu griș (pentru presărat pe foaia de copt) 

Sos de smântână și busuioc:

  • Smântână
  • Căței de usturoi
  • Frunze de busuioc 

🍒Mod de preparare:

Am adăugat într-un bol carnea tocată peste care am pus apoi condimentele, ceapa și pătrunjelul, tocate mărunt, oul bătut și dovlecelul ras, scurs bine de zeamă. 

Am omogenizat bine compoziția, apoi am adăugat și o chiflă de casă, mărunțită cu ajutorul mâinilor pentru a mai absorbi din lichidul lăsat de dovlecel în timpul coacerii. 

Am format chiftelele și le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt, unde am presărat în prealabil grișul. 

Dacă cei mici nu pot gestiona această formă le puteți modela mai lunguiețe, ca în cazul chiftelelor cu legume de 👉 aici

Am copt chiftelele în cuptorul bine încins, timp de 50 minute, la 200° C, pe modul căldură sus-jos. 

În ultimele 5 minute am întors chiftelele pentru a se rumeni și pe spate. 

Au ieșit niște chiftele delicioase și suculente care au mers de minune cu sosul de smântână și busuioc.

Pentru acesta nu am cantități exacte. Dacă vă încântă îl puteți realiza foarte simplu, după gustul vostru, din smântână, 2-3 căței de usturoi și câteva frunze de busuioc mărunțite.

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*