chiftelute cu quinoa

Chifteluțe cu quinoa, spanac și conopidă

După cum vă spuneam în postarea anterioară, când v-am prezentat prăjitura cu quinoa, săptămâna trecută am gătit mai multe preparate cu quinoa. Printre acestea s-au numărat și niște delicioase chifteluțe cu quinoa.

Chifteluțe cu quinoa, spanac și conopidă

?Ingrediente:


400 g quinoa albă fiartă
160 g piure de conopidă
60 g cașcaval nesărat/desărat
60 g spanac congelat (călit cu puțin ulei de struguri)
30 g griș fin

?Mod de preparare:


Menționez că ingredientele (quinoa, conopidă, spanac) au fost cântărite după gătire, în momentul realizării amestecului pentru chifteluțe.
Am adăugat într-un vas încăpător quinoa fiartă (spălată în multe ape și hidratată peste noapte în apă cu zeamă de lămâie), conopida zdrobită cu furculița, cașcavalul ras și spanacul călit.
Am omogenizat compoziția, apoi am adăugat și grișul.
Am format chifteluțele și le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt.
Le-am copt în cuptorul preîncălzit circa 20-25 minute.
Deși par fragile la final, devin ferme după răcire.
Noi le-am servit cu roșii și sos de smântână cu usturoi și pudră de moringa. Noi părinții, căci Cireșel nici nu a vrut să guste, însă voi mai încerca să i le ofer. Poate la voi au mai mare succes, căci, după părerea mea, sunt f bune. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*