Yeeey, încă puțin și sărbătorim Paștele ? Această sărbătoare are pentru mine și bănuiesc că pentru mulți dintre voi, pe lângă semnificația religioasă, o importanță aparte.
Îmi amintesc cu mare drag și emoție de perioada copilăriei, când așteptam cu nerăbdare această sărbătoare. Motivele erau mai multe, însă toate erau la fel de importante: petreceam mai mult timp în familie, mergeam împreună cu mama și surorile mele la denii în Săptămâna Mare, o urmăream pe mama cum pregătea muuulte bunătăți (de ajutat mai puțin, că ne dădeam cu joaca la un moment dat?), primeam haine noi pe care le purtam în seara Învierii și lista ar putea continua, dar mă cuprind și mai tare emoțiile și mă opresc aici.
Însă nu pot să nu amintesc despre sosirea Iepurașului, care pe lângă haine aducea și ouă de ciocolată, fructe și alte dulciuri făcute în casă.
Apropo, trebuie să caut colecția impresionantă de jucării de la ouăle Kinder pe care le primeam în copilărie mai mult de dragul surprizelor, decât pentru a le mânca. ?
Și cum obișnuim să vă împărtășim toate preparatele baby friendly, de data aceasta vă arătăm varianta noastră de ciocolata bebelușului, fără zahăr sau cacao, foarte apreciată chiar și de noi cei mari. Noi considerăm că este o variantă excelentă pentru a înlocui ciocolata din comerț, care încă mai poate fi evitată.
Ciocolata bebelușului
?Ingrediente:
- 1/2 avocado (85 g)
- 2 banane bine coapte (140 g)
- 5 g carob (pudră de roșcove)
- Muguri de pin
- Coacăze roșii
?Mod de preparare:
Am pasat bananele și avocado cu furculița, am adăugat peste ele carobul și am omogenizat bine. Bananele și avocado se pot mărunți și cu ajutorul unui blender, însă eu prefer varianta cu furculița pentru a vedea prin ciocolată mici urme verzi de avocado. Am pus rezultatul în formă, am adăugat mugurii de pin și coacăzele roșii, atât în interior, cât și ca decor și am congelat peste noapte. De obicei scot ciocolata înainte de servire, cu câteva minute, căci se înmoaie relativ repede, mai ales în contact cu mânuțele micilor exploratori.
Se poate consuma și în stare proaspătă, imediat după omogenizarea ingredientelor, simplă sau ca umplutură pentru clătite, sos pentru paste. Acestea sunt doar câteva dintre variantele preferate de către noi.
La alegere, preparatul se poate îmbunătăți prin adăugarea altor ingrediente: nuci măcinate, fistic, fulgi de cocos, diverse semințe râșnite. Cu siguranță de imaginație și creativitate nu duceți lipsă nici voi, așa că așteptăm și variantele voastre. ?