ciocolata homemade

Ciocolată homemade

Să vă spun mai întâi istoria acestei minunății de ciocolată homemade… ?
Cum una dintre surorile mele locuiește în afară și îmi cunoaște pasiunea pentru tot felul de forme și ustensile de bucătărit, mi-a făcut cadou la ultima vizită în țară niște minunate forme de silicon pentru turnat ciocolată.
Cum le-am primit, le-am și testat, căci procurasem din timp și unt de cacao, ingredientul de bază.
Momentan această ciocolată o consumăm noi cei mari, mai des, iar Cireșel doar ocazional, câte un cubuleț, dacă ne surprinde în fapt. ? Însă pe măsură ce va crește și va face cunoștință cu ciocolata din comerț, vom realiza împreună această variantă, muuuult mai sănătoasă și simplă.
Deși ingredientele de bază sunt untul de cacao, carobul și îndulcitorul, în cazul nostru mierea, poate fi personalizată după preferințele fiecăruia.
Eu am preferat să adaug diverse nuci măcinate, fulgi de cocos, însă cu siguranță merg și diverse fructe uscate, mentă, condimente, pulberi din superalimente, uleiuri esențiale culinare etc.

Ciocolată homemade – Ciocolata lui Cireșel

?Ingrediente:

  • 80 g unt de cacao (topit pe baie de aburi, apoi lăsat puțin la răcit)
  • 30 g miere (peste 1 an)
  • 20 g carob (pudră de roșcove)
  • 20 g fistic/caju măcinat sub formă de pudră
  • 15 g fulgi de cocos bio


?Mod de preparare:


Am topit untul de cacao, pe baie de aburi. 
L-am lăsat puțin la răcit, timp în care am pregătit celelalte ingrediente, pe care le-am adăugat peste acesta.
Am omogenizat bine compoziția, am pus-o apoi în formele speciale și le-am introdus la congelator.
În maxim 30 de minute am putut savura o ciocolată super delicioasă și “curată”.

După congelare, se păstrează la frigider până în momentul servirii. Bine, asta în cazul în care mai rămâne după degustare. ?

Modalitatea de preparare a uneia dintre variantele realizate până acum o puteți urmări și aici, pe canalul nostru de youtube.
Vă invităm să ne urmăriți și pe pagina de Facebook, dar și pe Instagram, pentru a nu pierde nicio noutate. ???

 

One Comment

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*