Dacă tot v-am vorbit zilele acestea despre noul aparat de care suntem tare încântați, Tefal One Pot, ne-am gândit să inaugurăm pe site o nouă rubrică: Preparate Multicooker. Începem prin a vă prezenta prima ciorbă realizată, o delicioasă ciorbă de văcuță.
Ciorbă de văcuță
🍒Ingrediente:
Etapa 1 – Rumenire/Brown – 10 minute 👇
- 600 g carne de vită, tăiată cuburi
- 7-8 coaste mici de porc
- 3 linguri ulei
- 5 linguri apă
- O ceapă albă, tocată mărunt
- O ceapă roșie, tocată mărunt
Etapa 2 – Gătire sub presiune/Pressure Cook – 15 minute 👇
- 5 cartofi, tăiați cuburi
- 2 morcovi rași fin/tăiați rondele
- 2 felii de țelină, tocate mărunt
- 1/2 păstârnac, partea subțire, tăiată rondele
- 1 ardei gras roșu, tocat mărunt
- Circa 400 ml sos roșii făcut în casă, fără sare
- 300 ml apă
Se pot adăuga tot în această etapă, în funcție de preferințe, alte legume: mazăre, fasole galbenă/verde, conopidă și altele.
Etapa 3 – Supă cu carne/Stew/Soup – 9 minute 👇
- 1,2 litri apă
- Cimbru uscat
- Piper
La final
- Pătrunjel
🍒Mod de preparare:
Am adăugat uleiul și apa în oală și am selectat programul Rumenire, apoi butonul Start.
Etapa de rumenire se realizează cu capacul ridicat.
Între timp am pregătit carnea și ceapa, iar după semnalul sonor, am adăugat ceapa și am lăsat-o la călit 5 minute.
Am adăugat apoi și carnea și am mai lăsat la gătit încă 5 minute.
După semnalul sonor, am apăsat butonul Anulare, am adăugat toate celelalte legume, sosul de roșii și 300 ml apă.
Am selectat programul Gătire sub presiune, am apăsat butonul Cronometru și am setat timpul la 15 minute.
Am închis capacul și am apăsat butonul Start.
La finalul celor 15 minute, după semnalul sonor, am apăsat pe butonul de pe capac, pentru a elibera aburul.
Am apăsat butonul Anulare și am deschis capacul.
Am adăugat restul de apă, cimbru și piper.
Tot în această etapă se adaugă și sarea, dacă gătiți pentru adulți.
Am selectat programul Tocană/Supă.
Am apăsat butonul Cronometru, am setat 9 minute.
Am apăsat butonul pentru Carne.
Am închis capacul și am apăsat butonul Start.
După semnalul sonor, emis la încheierea celor 9 minute, am apăsat butonul de pe capac, pentru eliberarea aburului, apoi butonul Anulare și am deschis capacul.
Am asezonat cu pătrunjel și, după o scurtă răcire, am servit cu poftă, alături de pâine pufoasă de casă. 😍
Se poate acri la final cu zeamă de lămâie, însă noi am preferat să o lăsăm fără.