Clatite cu ragu si smantana

Clătite cu ragu și smântână

Ieri am făcut o cantitate mai mare de sos ragu pentru ca zilele acestea să-l putem folosi în diverse preparate și să avem timp mai mult de joacă. 😍 

Pentru că ne place lasagna, dar uneori uităm să trecem foile pe lista de cumpărături, am recurs la această variantă mai simplă, dar la fel de gustoasă, clătite cu ragu și smântână. Pregătirea prânzului de azi a durat aproximativ 15 minute. 😉

Clătite cu ragu și smântână

🍒Ingrediente:


*Clătite

  • Lapte și făină tip 650

*Sos ragu

  • 3-4 căni de apă
  • 2 linguri ulei de struguri
  • Un morcov mare ras fin
  • O ceapă mare rasă
  • 4-5 căței de usturoi tocați mărunt
  • 300 g carne tocată (mușchiuleț porc)
  • 2 roșii mari (congelate din curte)
  • O mână bună cubulețe de dovlecei (congelați)
  • Cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • Piper

🍒Mod de preparare:


Pentru sosul ragu am procedat în felul următor: am pus morcovul, ceapa și usturoiul la călit în apă și ulei de măsline. Când acestea au început să se înmoaie am adăugat carnea tocată, iar la câteva minute roșiile rase și cubulețele de dovlecei. Am asezonat cu condimente și am fiert la foc mic până a scăzut toată apa.
Am umplut clătitele, le-am așezat în vas termorezistent și am turnat peste ele un amestec dintr-un ou și smântână cu 30% grăsime. Am copt circa 30 de minute, la foc potrivit. Preparatul a fost savurat cu mare poftă de către toată familia.

clatite cu ragu si smantana
clatite cu ragu si smantana - sectiune
clatite umplute cu ragu
sos bolognese
sos ragu
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*