Clătite cu ragu și smântână

Ieri am făcut o cantitate mai mare de sos ragu pentru ca zilele acestea să-l putem folosi în diverse preparate și să avem timp mai mult de joacă. Primul preparat în care l-am folosit au fost niște delicioase clătite cu ragu și smântână. 

Uneori congelez o parte din acesta și la nevoie îl scot cu o seară înainte în frigider. După decongelare îl folosesc cel mai des la paste. 

Pentru că ne place lasagna, dar uneori uităm să trecem foile pe lista de cumpărături, am recurs la această variantă mai simplă, dar la fel de gustoasă, clătite cu ragu și smântână.

Pregătirea prânzului de azi a durat aproximativ 15 minute. 

Clătite cu ragu și smântână

Ingrediente:


*Clătite

  • 420 ml sifon/lapte/apă minerală
  • 200 g făină tip 650

(din cantitățile de mai sus ies 6-7 clătite) 

*Sos ragu

  • 3-4 căni de apă
  • 2 linguri ulei de struguri/avocado
  • 2 morcovi mari rași
  • O ceapă albă tocată mărunt 
  • O ceapă roșie tocată mărunt 
  • 4-5 căței de usturoi tocați mărunt (opțional) 
  • 1 kg carne tocată (mușchiuleț porc)
  • 1 borcan de 800 g sos de roșii și ardei (homemade) 
  • O mână cubulețe de dovlecei (congelați) – opțional 
  • Cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • Piper

*Extra

  • 2 ouă 
  • 300 g smântână cu 30% grăsime 
  • 200 ml lapte

Mod de preparare:


Pentru sosul ragu am procedat în felul următor: am pus morcovul, ceapa și usturoiul la călit în puțină apă și ulei. Când acestea au început să se înmoaie am adăugat carnea tocată, iar la câteva minute sosul de roșii și ardei, împreună cu dovleceii. Am asezonat cu condimente, am adăugat apa și am fiert la foc mic până a scăzut toată apa.

Uneori gătesc sosul la slow cooker sau multicooker, timp de 4 ore și jumătate, pe funcția high și atunci omit cele 3-4 căni de apă, întrucât în cazul gătirii la slowcooker lichidul nu scade la fel ca pe aragaz. 

Am umplut clătitele, le-am așezat în vas termorezistent și am turnat peste ele un amestec din ouă, lapte și smântână cu 30% grăsime. Am copt clătitele umplute circa 30 de minute, la 180°, pe funcția căldură sus-jos.

Preparatul a fost savurat cu mare poftă de către toată familia.

Ce ziceți, încercați și voi aceste clătite cu ragu și smântână? 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*