Clătite fragede de post
Cui îi mai plac clătitele?
Nouă ne plac la nebunie.
Sunt atât de versatile. Pot fi umplute cu gemul preferat, cu dulceață, cu diverse creme dulci sau sărate și chiar cu carne. În plus, pot fi rulate sau împachetate, după cum dorește fiecare.
Cele din video sunt de post și sunt umplute cu gem de gutui (preferatul lui Cireșel), dar și cu cea mai delicioasă cremă, care se pregătește rapid din doar 2 ingrediente: unt de arahide și gem de zmeură.
Clătite fragede de post
Ingrediente:
- 200 g de faină tip 650
- 420 ml sifon / apă minerală
Topping (cele rulate)
- 100 g unt de arahide natural
- 150 g gem de zmeură homemade
Topping (cele împachetate)
- Gem de gutui homemade
- Sirop de piersici homemade
Mod de preparare:
Într-un bol metalic am adăugat sifonul și făina cernută și am amestecat bine cu ajutorul unui tel, până am obținut un amestec omogen.
Am lăsat compoziția la odihnit circa 30 de minute la frigider, apoi am copt clătitele într-o tigaie antiaderentă.
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura
