Cookies cu ciocolată și aromă de lămâie… Sună bine, nu? Curcubeu pe cerul gurii, vă spun drept.
Voi știți că în general sunt o mare susținătoare a dulciurilor fără zahăr adăugat, dar mai facem și excepții noi cei mari.
În plus, decât să cumpărăm ceva gata făcut, mai bine facem în casă și controlăm cât putem ingredientele folosite.
Cum soțul visa la niște cookies cu ciocolată de ceva vreme (multă vreme), când a sosit noul meu prieten, mixerul Kitchenaid, am zis că e cazul să-i îndeplinesc dorința.
Nu că nu ar fi fost și dorința mea.
Cu siguranță ies delicioși și cu un mixer normal, dar pe mine mă scutește de o muncă în plus.
Doar adaug ingredientele și „apăs pe buton”. Când Cireșel nu e prin preajmă, căci de îndată ce aude că pornesc mixerul, se prezintă la datorie și preia el și această sarcină.
Cookies cu ciocolată și aromă de lămâie
*cantități pentru circa 30 bucăți
Ingrediente:
- 200 g unt moale (60% grăsime)
- 250 g zahăr brut
- 2 ouă
- O linguriță lămâie măcinată (Sonnentor)
- 400 g făină tip 650
- 10 g praf de copt bio
- 150 g ciocolată neagră, tocată mărunt
Mod de preparare:
După cum vă spuneam eu pregătesc această rețetă cu ajutorul Kitchenaid și de aceea voi descrie pașii, în cazul în care dispuneți și voi de unul.
În cazul în care folosiți un alt tip de mixer, aveți grijă să integrați suficient de bine ingredientele menționate, înainte de a le incorpora pe următoarele.
Adaug în bolul mixerului untul moale (scos la temperatura camerei cu circa jumătate de oră înainte de a începe) și zahărul.
Pornesc mixerul pe viteza 4 sau 5 și mixez circa 3 minute.
Adaug apoi ouăle și lămâia măcinată și continui mixarea încă 3-4 minute.
Mixerul este pornit în tot acest timp la aceeași viteză, 4 sau 5.
Adaug și făina amestecată în prealabil cu praful de copt, dar în 4 tranșe, având grijă ca înainte de fiecare tranșă să fie complet integrată făina adăugată anterior.
În final adaug circa 100 de g de ciocolată tocată mărunt și mai mixez circa 1 minut.
Așez biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt, ajutându-mă de o lingură pentru înghețată.
Atenție, însă: lăsați spațiu suficient între ei, întrucât își măresc volumul în timpul coacerii.
După ce îi așez în tavă, adaug restul de ciocolată mărunțită peste biscuiți.
Introduc tava în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la foc potrivit (170°-180°).
Biscuiții sunt copți când devin aurii pe margine, fiți cu ochii pe ei. Ar fi păcat să îi ardeți!
Se lasă la răcit în tavă, câteva minute, fără să fie atinși. Ciocolata fierbinte poate provoca arsuri pe degete celor nerăbdători.












4 Comments