Cookies cu zmeură și cocos

De 1 iunie am pregătit și pentru oamenii mari cu suflet de copil acești cookies cu zmeură și cocos.

Pentru cei mici avem un concurs în desfășurare, atât pe pagina de Facebook, cât și pe cea de Instagram.
Fun and Craft Box vor oferi câștigătorului o cutie cu activități, în valoare de 180 de lei, tema fiind la alegerea norocosului, dintre cele disponibile în magazinul lor online.
Pentru Cireșel am ales tema Lumea dinozaurilor și este absolut fascinat de tot ceea ce a găsit în cutie.

Pentru a te înscrie pe Instagram, apasă aici!
Pentru o șansă dublă, te poți înscrie și pe Facebook, apăsând aici!

Revenind la cookies, vă las mai jos cantitățile pentru aproximativ 50 de bucăți.
În loc de zmeură puteți folosi și alte fructe mici, precum afine, mure sau bucățele din orice alt fruct preferat, însă recomand să fie tot congelate pentru a nu colora aluatul și pentru a nu se scurge lichid în timp ce formați cookies.
Eu am folosit zmeură și am scos treptat zmeura congelată individual pentru a nu se decongela toate bucățile până am finalizat de copt toți biscuiții.

🍒Ingrediente:

  • 250 g unt moale cu 82% grăsime
  • 150 g zahăr alb
  • 160 g zahăr brut
  • 3 ouă mici
  • 500 g făină tip 650
  • 10 g praf de copt
  • Circa 50 bucăți zmeură congelată
  • Nucă de cocos răzuită (pentru a vedea varianta folosită de mine, apăsați pe cuvintele cu albastru) 

🍒Mod de preparare:

Am adăugat în bolul mixerului untul la temperatura camerei împreună cu cele două tipuri de zahăr. 

Puteți folosi un singur tip, însă în acest caz textura finală după răcirea biscuiților nu va mai fi la fel de fragedă. Vor fi puțin mai tari, precum cei de aici, cu ciocolată. 

Am mixat până s-a topit zahărul, apoi am adăugat ouăle pe rând, continuând mixarea după fiecare. 

Am adăugat treptat și făina amestecată cu praful de copt. 

Am pus aluatul obținut la frigider pentru câteva ore. E nevoie de cel puțin o oră la rece pentru a-l putea manevra cu ușurință. 

Pentru a forma cookies am rupt bucățele de aluat, am pus câte o zmeură congelată în mijloc, apoi am modelat bile de dimensiunea unei nuci. 

Am așezat bilele de aluat în tavă, pe hârtie de copt, la distanță, întrucât acestea își măresc volumul în timpul coacerii. 

Am copt cookies în cuptorul bine încins, la 

180° C, timp de 12 minute, pe funcția căldură sus-jos. Înainte de a introduce tava în cuptor, am presărat peste cookies și nucă de cocos răzuită. Eu folosesc varianta de la Dennree, pe care o puteți vedea 👉 aici

Fiți cu ochii pe ei, se pot arde foarte ușor! 

Chiar dacă sunt moi după coacere, devin mai fermi după răcire. 

Când scoateți tava din cuptor, luați biscuiții cu ajutorul unei palete și transferați-i pe un grătar metalic pentru a se răci complet. 

După răcire se pot depozita într-un recipient ermetic sau puteți și congela o parte dintre aceștia. 

Îi puteți savura simpli sau alături de fructe proaspete ori un derivat lactat.

Încercați și voi rețeta, cu siguranță vă vor plăcea! Nu uitați să vă înscrieți la concurs! Aveți toate detaliile necesare mai sus. 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*