Cornulețe fragede cu osânză
?Ingrediente:
*Aluat
- 150 g osânză
- 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- 1 ou mic
- 375 g făină tip 550/650
- 5 g bicarbonat de sodiu
*Umplutură
- 5 mere roșii mici
- O banană mare coaptă
- O mână de migdale măcinate
- Scorțișoară Ceylon
- *lapte/ou pentru uns pe deasupra
?Mod de preparare:
Am pus bicarbonatul peste făină și apoi am adăugat toate ingredientele, frământându-le cu mâna până am obținut un aluat moale. L-am lăsat la odihnit circa 30 de minute, la temperatura camerei și între timp am pregătit umplutura. Am ras fin merele și le-am stors bine de zeamă, apoi le-am amestecat cu o banană pasată cu furculița, scorțișoară și o mână de migdale măcinate. Am obținut o compoziție densă, asemănătoare unei creme. Am întins subțire aluatul, pe blatul presărat cu făină, am decupat pătrate, le-am umplut cu “cremă”, am rulat și când toate erau așezate în tavă le-am uns cu lapte. Am introdus la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 de minute.

