Cornulețe fragede cu osânză

Cornulețe fragede cu osânză

?Ingrediente:


*Aluat

  • 150 g osânză
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 1 ou mic
  • 375 g făină tip 550/650
  • 5 g bicarbonat de sodiu

*Umplutură

  • 5 mere roșii mici
  • O banană mare coaptă
  • O mână de migdale măcinate
  • Scorțișoară Ceylon
  • *lapte/ou pentru uns pe deasupra

?Mod de preparare:

Am pus bicarbonatul peste făină și apoi am adăugat toate ingredientele, frământându-le cu mâna până am obținut un aluat moale. L-am lăsat la odihnit circa 30 de minute, la temperatura camerei și între timp am pregătit umplutura. Am ras fin merele și le-am stors bine de zeamă, apoi le-am amestecat cu o banană pasată cu furculița, scorțișoară și o mână de migdale măcinate. Am obținut o compoziție densă, asemănătoare unei creme. Am întins subțire aluatul, pe blatul presărat cu făină, am decupat pătrate, le-am umplut cu “cremă”, am rulat și când toate erau așezate în tavă le-am uns cu lapte. Am introdus la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 de minute.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*