V-am tot zis că suntem îndrăgostiți de aluatul fraged folosit la rulouri, tarte dulci sau aperitiv, cornulețe, așa că de data aceasta l-am folosit pentru a pregăti niște cornuri fragede cu cremă de nuci și banane.
Delicioase au ieșit!
S-au mâncat și simple, dar și cu kefir.
Păcat că nu au fost mai multe ?
Da, da… Deși au ieșit 16 cornuri, tot nu au fost suficiente.
Cornuri fragede cu cremă de nuci și banane
?Ingrediente:
*Aluat fraged
Varianta 1
- 500 g făină tip 650
- 200 g osânză
- 200 ml apă minerală
Varianta 2
- 450 g făină tip 650
- 200 g unt nesărat cu 82% grăsime
- 200 ml apă minerală
*Umplutură
- 3 banane (300 g – cântărite fără coajă)
- O lingură carob (pudră de roșcove)
- Scorțișoară Ceylon
- O lingură griș
- O lingură fulgi de cocos
- 5 linguri nuci măcinate
- 1 ou (pentru uns înainte de copt)
?Mod de preparare:
Pentru aluat am pus făina cernută într-un bol încăpător, iar în mijlocul acesteia am adăugat osânza și apa minerală.
Am frământat aluatul câteva minute, apoi am format o bilă pe care am împărțit-o în două bucăți.
Atunci când folosesc unt îl rad fin peste făină, în cazul în care uit să-l scot cu circa 30 de minute înainte de a pregăti aluatul.
Fiecare bucată de aluat am întins-o sub formă de foaie rotundă și am împărțit-o în 8 bucăți aproximativ triunghiulare.
Am pus umplutură peste ele și am modelat cornulețele.
Pentru umplutură am pasat bananele cu ajutorul unei furculițe, am adăugat celelalte ingrediente menționate și am omogenizat bine compoziția.
După umplere și modelare, am așezat cornurile în tava acoperită cu foaie de copt și le-am uns cu ou.
Am introdus tava în cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 25 minute.
După coacere, cornurile se lasă la răcit pe un grătar metalic sau pe un platou.
Altă variantă de cornulețe cu aluat fraged găsiți apăsând ? aici.