Suntem tare încântați de aceste cornuri pufoase pregătite zilele acestea, așa că nu putem să nu le împărtășim cu voi, ca de fiecare dată când realizăm un nou preparat.
?Ingrediente:
*Aluat dospit la rece (pentru 16 bucăți)
- 200 ml lapte
- 100 g unt nesărat cu 82% grăsime
- 1 ou (55 g fără coajă)
- 100 g smântână cu 30% grăsime
- 300 g + 250 g făină tip 650
- 25 g drojdie proaspătă
- 3-4 linguri ulei
- *osânză/unt nesărat cu 82% grăsime
- ou pentru uns
*Umplutură:
- 250 g piure de banane
- 100 ml lapte
- 100 g fulgi de cocos bio
- 50 g mix măcinat (nuci și semințe)
- O lingură rasă carob (pudră de roșcove)
- Scorțișoară Ceylon
?Mod de preparare:
Pentru aluatul dospit la rece am procedat astfel:
- am pus 300 g făină cernută într-un vas încăpător, iar peste ea am adăugat drojdia proaspătă sfărâmată cu degetele;
- am topit untul în lapte și l-am adăugat călduț peste făină și drojdie, amestecând cu o spatulă de silicon pentru omogenizare;
- am bătut oul cu smântâna și le-am adăugat peste aluat, continuând să omogenizez tot cu spatula;
- am turnat restul de făină, am frământat bine cu mâna pentru a îngloba toată făina și am adăugat lingurile cu ulei pentru a putea îndepărta cu ușurință aluatul de pe mâini;
- am transferat aluatul într-un vas curat, uns cu ulei, l-am acoperit cu folie alimentară și l-am introdus la frigider până a doua zi când am finalizat cornurile.
Am scos aluatul din frigider cu circa 30 de minute înainte de a începe, iar după o scurtă frământare a aluatului, l-am împărțit în 2 bucăți. Fiecare bucată a fost împărțită în câte 4 bile, pe care le-am întins puțin cu sucitorul. Le-am pus una peste cealaltă după ce le-am uns cu osânză, cu excepția celei de deasupra. Puteți folosi unt, dar recomand să fie tot gras.
Cât am pregătit umplutura, am lăsat cercurile de aluat la odihnit.
Pentru umplutură am adăugat într-un castron toate ingredientele menționate și am amestecat cu o spatulă de silicon până am omogenizat.
Am întins cercurile astfel încât să obțin 2 foi subțiri și le-am tăiat pe fiecare dintre cele 2 în câte 8, precum în imagine. Am pus pe fiecare bucată câte o linguriță generoasă de umplutură și am rulat.
Înainte de a introduce tăvile la cuptor am uns cornurile cu ou. Le-am copt în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 30 de minute. Când le-am scos din cuptor le-am uns cu apă rece, cu ajutorul unei pensule și le-am acoperit cu un prosop curat de bucătărie (condiții obligatorii pentru a deveni și a se menține pufoase). La noi au rezistat 2 zile, timp în care au fost foarte pufoase. ?


