Cornuri pufoase cu ciocolată

Dacă aveți alergie la ou sau lactate ori pur și simplu vreți să reduceți cantitatea de ouă consumate în această perioadă, vă las mai jos rețeta unor cornuri pufoase cu ciocolată, care ar putea ține locul cozonacului pe masa de Paște.
Pe noi ne-au cucerit și le pregătesc oricând avem poftă de ceva dulce și bun făcut în casă.
Se păstrează perfect și la congelator, după ce se răcesc, așa că de fiecare dată câteva își fac loc printre rezerve.

Ingrediente:

*cantități pentru 10 cornuri  

  • 5 g sare
  • 560 g făină tip 650 (proteină 10,5 g)
  • 1 praf de turmeric 
  • 125 g zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 300 ml apă călduță
  • 50 ml ulei

Umplutură:

  • 350 g cremă de alune bio

Mod de preparare:

Adaug ingredientele în bolul mixerului planetar exact în ordinea menționată mai sus și nu amestec deloc, pentru ca sarea să nu intre în contact cu drojdia până aceasta nu se activează. 

Uleiul este singurul pe care îl adaug fix înainte de frământare, după ce las drojdia la activat 10 minute. 

Atașez cârligul pentru aluat și pornesc mixerul pe viteza 2 pentru circa 7-8 minute. 

După frământare las aluatul în bol câteva minute, apoi îl porționez în bile de 100 de g, pe care le las câteva minute pe blatul de lucru. 

Fiecare bilă o întind sub formă ovală, cu ajutorul unui sucitor. Întind pe toată suprafața crema de alune (eu pun câte o linguriță cu vârf, aproximativ 35 de g de cremă tartinabilă), apoi rulez de la un capăt la celălalt. 

După ce am format ruloul aduc vârfurile spre interior pentru a da forma curbată specifică cornurilor. 

După ce cornurile mai stau câteva minute la dospit în tavă, le ung cu apă și le coc în cuptorul încins, pe funcția căldură sus-jos, 15 minute la 200° C și 15 minute la 160° C. 

După ce se ung cu apă, se pot presăra diverse semințe (mac, susan), după preferințe. 

Eu am pus pe unele dintre ele alune mărunțite caramelizate. 

Pentru a rămâne pufoase adăugați în cuptor, în momentul în care introduceți și tava cu cornuri, un castron cu apă fierbinte. 

Cuptorul se mai deschide doar la final, nu și în timpul coacerii.

Ce ziceți, le încercați? 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*