covrigei si saratele cu branza

Covrigei și sărățele cu brânză și chimen

De ceva vreme nu mai făcusem nimic “sărat” de ronțăit, așa că am copt câteva porții bune de covrigei și sărățele cu brânză și chimen.

Cam jumătate au dispărut ca prin minune, iar jumătate le-am congelat pentru a fi luate când pornim la drum, cu treeeeenul. 😍

Am folosit aproximativ același aluat, dar am variat forma.

Dacă tot plecăm, am zis să ne descurcăm cu ce mai aveam nefolosit prin frigider, și anume niște cutiuțe cu brânză proaspătă și brânză cu smântână, de la Covalact.

Puteți folosi brânză proaspătă de casă sau brânză cu smântână grasă (raport 50/50).

Covrigei și sărățele cu brânză și chimen

🍒Ingrediente:

  • 200 g făină tip 650
  • 5 g praf de copt bio
  • 1 gălbenuș de ou (20 g)
  • 200 g brânză de vaci/185 g brânză cu smântână
  • 50 g osânză
  • Chimen măcinat

 

  • Semințe (in, mac, susan, dovleac, floarea-soarelui, pin)
  • Gălbenuș cu lapte pentru uns


🍒Mod de preparare:

Am amestecat ingredientele menționate într-un castron încăpător și am frământat până am obținut o bilă de aluat.

Chiar dacă pare puțin lipicios, nu mai adăugați făină, decât pe blatul de lucru.

Eu cern făină pe blat și așez bila de aluat peste care cern din nou un strat generos de făină.

Am întins foaie subțire și am decupat forme de covrigei, pe care le-am uns cu ou, după ce le-am așezat în tavă.

Pentru sărățele am împăturit în patru aluatul și l-am întins de câteva ori bune, iar după ultima împăturire am presărat semințe înainte de a întinde complet foaia, fixând cu sucitorul semințele în aluat.

Am decupat sărățele, le-am așezat în tavă și le-am uns cu gălbenuș de ou diluat cu lapte.

Am copt atât covrigeii cât și sărățelele în cuptorul preîncălzit, circa 17-20 minute, la 170°.

Dacă încercați și voi această rețetă simplă și super rapidă, dați-ne de veste 🤗

 

2 Comments

  1. Mihaela Ciontu

    Cu ce se poate înlocui osanza? Cu unt? Mulțumesc

     

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*