Niște covrigi simpli pufoși face cineva?
Sunt perfecți nu doar cu pate cremos de casă, cum i-am servit noi de această dată, ci și cu guacamole, unt de casă, zacuscă și orice alte paste tartinabile preferați voi. În cazul în care nu dispar toți cum îi scoateți din cuptor.
*Pentru a ajunge la rețetele preparatelor sugerate mai sus apăsați pe cuvintele cu albastru.
Vă las mai jos cantitățile pentru 18 covrigi.
🍒Ingrediente:
- 500 g făină tip 650
- 10 g drojdie uscată
- 300 ml apă călduță
- 50 ml ulei
- Sare (se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani) / Fulgi de sare (eu presar pe unii dintre ei în general, dar am rămas fără de data aceasta)
- Semințe de mac
🍒Mod de preparare:
Cum am modelat covrigii, puteți vedea apăsând 👉 aici.
Am adăugat făina cernută în bolul mixerului planetar, iar în mijlocul acesteia am făcut o adâncitură unde am pus drojdia și apa călduță.
Am lăsat la odihnit circa 10 minute, până s-a activat drojdia.
Am adăugat apoi sarea și uleiul și am frământat cu ajutorul mixerului circa 5 minute.
Am împărțit aluatul obținut în 18 bucăți aproximativ egale și am modelat covrigii.
Am așezat câte 9 bucăți în tavă și i-am lăsat la dospit circa 40 de minute.
După dospire am uns covrigii cu apă și am presărat semințe de mac.
Am introdus tava în cuptorul încins, împreună cu un castron emailat cu apă așezat în partea de jos a cuptorului.
Am copt covrigii circa 25 de minute, la 180° C, pe funcția căldură sus-jos.
Am savurat câțiva calzi, desigur.
Altă rețetă de covrigi puteți găsi apăsând 👉aici.
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗