Fani crispy strips prin zonă?
Să tot fie mai bine de 10 ani de când mâncam mai des la KFC, căci, fie vorba între noi, cui nu-i place?
De atunci foarte rar am mai mâncat și doar când eram cu diverse treburi prin oraș.
Ultima dată, însă, acum câteva luni, abia m-am atins de un meniu comandat… Parcă nu mai avea deloc gustul pe care îl știam…
Așa că am spus gata, nu voi mai comanda atâta timp cât pot pregăti acasă o variantă muuuult mai sănătoasă, din care dacă mănânci cu măsură, nu are ce rău să îți facă.
Sper să încercați și voi varianta care nouă ne place tare mult!
Ingrediente:
Crispy strips
- 700 g inner file de pui (eu am folosit de la Agricola – Puiul fericit)
- 3 ouă
- Sare (după gust)
- Cimbru uscat
- 2-3 linguri făină
- Pesmet
- Ulei de măsline
Cartofi pai la air fryer
- Cartofi noi
- Ulei de măsline
- Sare (după gust)
- Cașcaval ras
Sos
- 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- Pudră de usturoi (după gust)
- 2 linguri ketchup dulce
- O linguriță cu vârf muștar
- 50 ml kefir cu 3,3% grăsime
- Sare de Himalaya (după gust)
- Pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Am spălat bine cartofii noi, i-am tăiat pai și i-am lăsat în apă rece, timp în care m-am ocupat de crispy strips.
Am format un amestec omogen din ouă, condimente și făină în care am pus apoi bucățile din piept de pui. Puteți opta și pentru condimente iuți sau alte condimente preferate, dacă doriți.
Le-am masat bine, apoi le-am trecut individual prin pesmet.
Am așezat bucățile de pui în tava tapetată cu hârtie de copt, pe care am introdus-o în cuptorul încins pentru aproximativ 45 de minute la 180° C, pe funcția căldură sus-jos.
În ultimele 10 minute am stropit bucățile cu puțin ulei de măsline, lăsându-le la rumenit câte 5 minute pe fiecare parte.
Revenind la cartofi, i-am clătit bine, i-am scurs de apă cu ajutorul unui prosop de bumbac și i-am gătit în air fryer, pe funcția cartofi, la 185° C, timp de 30 de minute, amestecând în ei pe la jumătatea timpului.
Am folosit doar puțin ulei de măsline și sare roz de Himalaya, iar la final am adăugat peste ei puțin cașcaval ras, căci nimănui nu-i displace.
Sosul îl puteți pregăti în avans, căci stă foarte bine la rece până în momentul servirii mesei.
Se amestecă toate ingredientele menționate, se adaugă pătrunjel proaspăt tocat mărunt și se savurează. Este atât de bun, încât băieții au zis că ar mânca și simplu.
Un adevărat festin de weekend am avut! Aștept feed-back-ul vostru după ce testați rețeta!
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura





