crochete de cartofi

Crochete de cartofi

De curând am copt niște cartofi noi cu unt, care nu au avut trecere la Cireșel așa că m-am gândit să-i reciclez în niște crochete de cartofi, care au avut foarte mare succes. Soțul a constatat că tare bine ar merge ca și gustare sănătoasă alături de un sos de iaurt/sos roșu, lângă o bere, în weekend. 😅

Crochete de cartofi 

🍒Ingrediente:

  • 245 g piure de cartofi noi copți/fierți
  • 30 g unt nesărat cu 82% grăsime
  • 75 g brânză proaspătă de casă
  • 1 ou (55 g fără coajă)
  • 55 g cașcaval ras (nesărat/desărat)

*pentru crustă 

  • Făină
  • Ou
  • Pesmet fără sare
  • Susan alb și negru


🍒Mod de preparare:

Am pus în vasul robotului cu lamă S cartofii tăiați feliuțe, untul tăiat cubulețe, brânza sfărâmițată și oul și am mixat până am obținut o pastă omogenă.
Peste aceasta am adăugat cașcavalul ras și, cu ajutorul unei spatule de silicon, am continuat omogenizarea.
Cu ajutorul palmelor umezite cu apă rece am format crochete de cartofi, pe care le-am trecut prin făină, ou și în final pesmet fără sare, amestecat cu semințe de susan alb și negru.
Am așezat crochetele în tavă, pe hârtie de copt și am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru circa 25 de minute (foc potrivit).
Crochetele se lasă la răcit, fiind mai moi când sunt fierbinți. Ele capătă fermitate după răcire.
În funcție de preferințe se pot servi simple sau alături de un sos.
La noi n-a mai existat sosul de data aceasta, că nerăbdarea a fost mare și abia s-a abținut Cireșel să nu le guste fierbinți.
Data viitoare voi pregăti câteva variante de sosuri, pentru a servi crochetele cu acestea.
Forma dată acestor crochete poate varia. Pot fi făcute, de exemplu, sub formă rotundă, însă varianta aleasă acum consider că este cea mai potrivită încă de la începutul autodiversificării, cei mici putând gestiona crochetele mai ușor.

 

4 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*