Crochete vegetale

Mi-am dorit să mai experimentez și alte preparate cu năut, așa că săptămâna trecută am făcut niște crochete vegetale delicioase, zicem noi. 

 

Crochete vegetale 

*cantități pentru circa 20 de bucăți

?Ingrediente:

  • 400 g boabe uscate de năut
  • 3 morcovi
  • 2 cepe roșii
  • O legătură de pătrunjel
  • O linguriță verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor, rozmarin, măghiran, salvie)
  • 1/2 linguriță turmeric
  • O linguriță rasă sare (adăugată doar în cazul copiilor cu vârsta peste 2 ani)

*Extra
Circa 100 g pesmet

?Mod de preparare:

Am hidratat năutul peste noapte, iar a doua zi l-am spălat în câteva ape și l-am fiert 30 de minute, pe funcția Pressure Cook a multicooker-ului. Eu folosesc ? acest multicooker

După gătire am scurs apa cu ajutorul unei site și am lăsat la răcit boabele de năut. 

După circa jumătate de oră am pasat boabele de năut cu ajutorul ustensilei pentru piure. 

Am adăugat toate celelalte ingrediente menționate și am omogenizat compoziția. 

Ceapa și pătrunjelul să fie tocate mărunt, iar morcovii rași fin și storși de zeamă. 

Am format crochetele și le-am tăvălit prin pesmet. În cazul copiilor mai mici de 1-2 ani folosiți pesmet de casă sau fără sare adăugată. 

Am așezat crochetele în tava tapetată cu hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 minute, la foc potrivit.

La final, scoateți-le din cuptor și mai lăsați-le în tavă câteva minute pentru a se răci.

Sunt ușor fragile și după răcire, însă nouă ne-au fost pe plac așa. 

Dacă vreți să fie puțin mai ferme și să nu existe riscul de a se sfărâma în mânuțele celor mici, puteți adăuga în compoziție 1-2 linguri de griș sau făină de ovăz.

Se pot servi cu o salată răcoritoare de roșii și alte crudități, cu diverse sosuri sau cum vă dictează vouă pofta! 

În caz că ați ratat rețeta burgerilor vegetali, o puteți găsi ? aici, iar o varietate de preparate cu năut puteți găsi ? aici

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*