Crumble cheesecake cu cireșe
Pentru a realiza acest cheesecake puteți folosi cireșe congelate, cireșe din compot, vișine, fructe de pădure sau alte fructe preferate.
Trebuie să recunosc că deși ne place foarte mult acest tip de desert, nu îl pregăteam des, că murdăream multe vase și nici timp prea mult la dispoziție nu mai aveam în ultima perioadă.
Daaaaaaar, lucrurile s-au schimbat de când a apărut în viața mea noul prieten, Thermomix, la care visam des în ultimul an.
Ca să înțelegeți cât de mult mi-l doream, vă dezvălui că abia ieri am participat la un demo să aflu mai multe lucruri despre el, după ce deja îl achiziționasem săptămâna trecută.
Într-o săptămână am gătit la el chiar și 3-4 preparate zilnic, care nu au necesitat multă muncă din partea mea, dar care au făcut furori.
Printre ele se numără și acest crumble cheesecake la care eu am făcut câteva modificări.
Am folosit cireșe în loc de vișine și banane în loc de ouă, pentru a fi potrivit și celor cu alergie la ou.
Ingrediente:
*cantități pentru o tavă rotundă cu diametrul de 20-22 cm
Crumble
- 100 g unt rece
- 300 g făină tip 650
- 5 g praf de copt
- Un vârf de sare
- 150 g zahăr
- 50 g banană
Cremă
- 150 g banane
- 100 g zahăr
- Scorțișoară Ceylon
- 500 g ricotta
- 30 g griș
Extra:
- Circa 500 g cireșe (eu am folosit din compot)
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180° C.
Adăugați în bolul mixerului făina cernută, praful de copt și sarea și mixați câteva secunde.
Adăugați untul, zahărul și piureul de banane și mai mixați câteva secunde.
Curățați pereții bolului cu o spatulă și continuați să mixați până se combină ingredientele.
Transferați crumble-ul într-un bol și dați deoparte până vă ocupați de cremă.
Adăugați în bolul mixerului bananele, zahărul, scorțișoara și mixați aproximativ 2 minute.
Curățați pereții bolului, apoi adăugați ricotta și grișul. Amestecați câteva secunde.
Începeți montarea într-o tavă ceramică, tapetată cu hârtie de copt, pentru a scoate mai ușor prăjitura la final.
Adăugați la bază puțin mai mult de jumătate din cantitatea de crumble, apoi așezați cireșele fără sâmburi.
Turnați crema și nivelați cu ajutorul unei spatule.
Presărați restul de crumble și introduceți tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 55 de minute, pe funcția căldură sus-jos.
După coacere, lăsați cheesecake-ul în tavă până se răcește complet.
Ce ziceți, încercați și voi acest crumble cheesecake cu cireșe?
Dacă doriți și rețete de cheesecake fără zahăr, găsiți aici.
*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:
✅ YouTube
✅ Grup de Facebook (autodiversificare)
*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura