Crumble cu fructe

Deși am savurat acest crumble cu fructe acum ceva timp, când am făcut ordine prin lada frigorifică, nu am reușit să vă scriu rețeta încă de atunci. 

Se pregătește foarte simplu, cu orice fructe preferați și sunt convinsă că vă va încânta și pe voi. 

Aroma de unt și fructe va atrage pe oricine spre bucătărie de îndată ce se deschide ușa cuptorului. Cu greu te poți abține măcar câteva minute până poți servi preparatul, simplu sau cu înghețata preferată. 

 

Crumble cu fructe

🍒Ingrediente:

 

🔖 cantități pentru aproximativ 6 porții 

*Baza

  • 1350 g fructe (mure și caise decongelate peste noapte)
  • 125 g zahăr de cocos (dacă folosiți fructe proaspete și mai dulci, cantitatea de zahăr se poate reduce sau chiar elimina, în cazul în care îl servesc și copii mai mici de 2 ani)
  • 35 g amidon alimentar nemodificat genetic
  • Zeama de la 1/2 lămâie mică

*Crumble

  • 150 g unt nesărat cu 82% grăsime
  • 150 g făină tip 650
  • 50 g migdale

*Extra

🍒Mod de preparare:

Fructele decongelate peste noapte și scurse de zeamă se amestecă cu zahărul, amidonul alimentar și zeama de lămâie. 

Amestecul obținut se adaugă într-o formă ceramică mare sau în mai multe forme ceramice individuale. 

Deasupra se așază amestecul obținut, cu ajutorul unui robot, din unt, făină și migdale. 

Pentru a mai absorbi din zeama rezultată în timpul coacerii eu mai adaug înainte de coacere și câțiva fulgi de ovăz mărunți, împreună cu câteva migdale tocate grosier cu ajutorul unui cuțit.

Introduc forma/formele în cuptorul încins, pentru 40 de minute la 190° C, pe funcția căldură sus-jos. 

Servim preparatul călduț cu înghețata preferată.

Că tot urmează câteva zile caniculare, vă propun și această 👉 înghețată cremoasă (pentru a ajunge direct la retetă apăsați pe cuvintele cu albastru), pe care o puteți pregăti acasă foarte simplu și rapid. 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

2 Comments

  1. Hey,
    Suna bine reteta. Dar cum faci crumble-ul propriu-zis? Cand intra faina, untul si migdalele in actiune? 😀

     
    • Bună! Am scris în rețetă, dar probabil ai sărit peste când ai derulat 🤗 Deasupra amestecului cu fructe adaug compoziția rezultată din făină, unt și migdale. Le procesez cu ajutorul unui blender 😁

       

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*