Cub concentrat de găină

Știți cuburile acelea din comerț, cub concentrat de găină?
Mă rog, specifică ei, cu gust de găină, că doar știți și voi câți crocobauri conțin. Numai găină, nu!
De ce să nu facem în casă aceste cuburi, mai ales că putem controla ingredientele adăugate și baza este extrem de simplă.

Cub concentrat de găină

🍒Ingrediente:

  • 2 litri de apă
  • O găină de țară
  • Condimente (la alegere)
  • Legume (la alegere)

🍒Mod de preparare:


Vă spuneam că procedeul este extrem de simplu.
De fiecare dată când vreau să gătesc o găină sau un cocoș întreg, mă ocup mai întâi de prepararea acestor cuburi concentrate, care dau o savoare de nedescris preparatelor în care le folosesc ulterior.
După ce pasărea este tranșată, spălată și aranjată doar o arunc în oala sub presiune împreună cu apa, condimentele preferate și câteva legume.
În general optez pentru ceapă, morcov, păstârnac, țelină.
Mă orientez și în funcție de preparatele la care vreau să le folosesc pe viitor.
Setez oala sub presiune la cel puțin 40 de minute, în funcție de vârsta găinii.
La final pun zeama obținută la răcit, apoi o depozitez în forme de silicon, speciale pentru gheață și le păstrez în lada frigorifică.
La nevoie folosesc 1/2/3 sau chiar mai multe cuburi, în funcție de cantitatea preparatului pe care îl pregătesc.
V-am spus că procedeul este tare simplu?
Voi obișnuiți să faceți astfel de cuburi concentrate?
Cum le pregătiți?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*