curry de vita cu orez basmati

Curry de vită cu orez basmati

În weekend fiecare vrea să gătească câte ceva mai special, așa că ne împărțim pe zile. 😅 Azi am gătit eu curry de vită cu orez basmati, iar mâine soțul ne pregătește coasteeeeee. 😍 Să vedem cum vom face când Cireșel va vrea să se implice mai mult decât o face în prezent. 🤭🤣😅

Curry de vită cu orez basmati

🍒Ingrediente:

  • 500 g mușchiuleț de vită
  • O mână baby carrots congelați
  • 2 căței mari de usturoi
  • Ulei de struguri
  • Piper
  • Cimbru uscat
  • O ceapă albă
  • O linguriță turmeric
  • Un praf de ghimbir 
  • Un praf de coriandru 
  • Un praf de chimen măcinat 
  • 3 linguri pastă de tomate homemade
  • 250 g orez basmati


🍒Mod de preparare:


Pentru a reduce timpul petrecut în bucătărie, mai ales în weekend, am apelat la ajutorul de nădejde, slow cooker-ul.
Am tăiat cubulețe mușchiulețul de vită, am adăugat peste ele ulei de struguri, piper și cimbru uscat, masând bine carnea.
Am adăugat cubulețele astfel pregătite în vasul slow cooker-ului împreună cu morcovii, cățeii de usturoi tăiați feliuțe și o ceașcă de apă.
Am setat 3 ore pe high, timp în care noi ne-am odihnit, iar Cireșel a dormit.
Orezul basmati l-am spălat bine în mai multe ape și l-am hidratat circa o oră.
După hidratare l-am clătit încă o dată, apoi l-am fiert circa 15 minute (din momentul în care apa a început să fiarbă) în multă apă, pe care la final am strecurat-o.
După fierbere am clătit orezul cu apă rece pe care am scurs-o apoi cu ajutorul unei site.

Atenție!
Modul de gătire a orezului este foarte important pentru reducerea cantității de arsenic.

După gătirea mușchiulețului de vită am continuat cu pregătirea curry-ului într-o tigaie gen wok.
Am „călit” ceapa albă rasă cu puțin ulei de struguri și puțină apă, până aceasta s-a înmuiat. Am adăugat apoi turmericul, pasta de tomate și cubulețele de vită, cu tot cu zeama rezultată în vasul slow cooker-ului și am continuat gătirea câteva minute până lichidul s-a mai redus.
Am servit curry-ul cu orezul basmati.

Timpul petrecut în bucătărie a fost de maxim 30 de minute, deși preparatul în sine pare elaborat.
Gustul a fost apreciat maxim de întreaga familie, iar Cireșel a mâncat cot la cot cu noi. 😅

 

3 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*