Desert cu brânză și smochine proaspete ? Vă sună plăcut? ?
A trecut ceva timp de când nu mai fusesem prin piață, căci de când a apărut Cireșel soțul a fost delegat în acest sens, în cazul în care aveam nevoie de diverse fructe sau legume pe care nu le avem în grădină.
De data aceasta, însă, am fost împreună cu ai mei și cu Cireșel, desigur, care a fost foarte încântat mai ales când a văzut ditamai grămezile cu “păpăne”. ?
Iar mie mi-au sclipit ochii la vederea unor minunății de smochine proaspete, pe care nu le-am putut lăsa în piață.
Desert cu brânză și smochine proaspete
?Ingrediente:
- 100 g brânză proaspătă de casă
- O banană bine coaptă (85 g fără coajă)
- 120 g piure smochine proaspete
- 2 ouă mari (120 g – cântărite cu coajă )
- O lingură fistic măcinat
Decor:
- 3 smochine proaspete
- O lingură fistic măcinat
?Mod de preparare:
Nimic mai simplu decât acest desert cu smochine proaspete.
Am adăugat brânza proaspătă fărâmițată într-un castron, împreună cu banana pasată cu furculița, piureul de smochine, fisticul măcinat și ouăle.
Am omogenizat compoziția, am turnat-o în vase ramekin, am decorat cu feliuțe de smochine și fistic, apoi am introdus vasele în cuptorul neîncălzit (!), pentru circa 25 de minute, la 170°.
Textura finală a fost foarte asemănătoare cu cea a cremei de zahăr ars, iar gustul divin… curcubeu pe cerul gurii. ?
2 Comments