Despre noi


     Bun venit în “bucătăria” noastră! Aici toate preparatele sunt realizate sub stricta supraveghere a chef-ului bucătar Cireșel, 😅 de către mine, mama lui Cireșel, dar adesea și de către soț, căruia îi place să ne răsfețe în limita timpului liber disponibil. 💞

     Dacă ai ajuns aici, cu siguranță ești o mămică preocupată de o alimentație sănătoasă și de o creștere armonioasă sau de ce nu o bunică/un bunic/tătic la fel de preocupată/preocupat.

    

Călătoria noastră culinară în 3 a început cu etapa diversificării. În perioada premergătoare acesteia ne-am documentat temeinic și am decis împreună cu soțul că autodiversificarea este metoda cea mai potrivită pentru noi ca familie, dar și pentru Cireșel pe care îl vedeam tot mai independent pe măsură ce ne apropiam de momentul întâlnirii cu mâncarea solidă. Acest lucru s-a întâmplat cu câteva zile înainte de a împlini 7 luni, întrucât erau prezente toate semnele specifice. Stătea câteva secunde bune în șezut, fără sprijin și manifesta din ce în ce mai mult interes pentru mâncarea solidă.

     Am pornit la drum cu încredere deplină și fără nicio așteptare, iar Cireșel nu a încetat să ne uimească zilnic cu progresele sale. Desigur că o mică teamă a existat, mai ales în cazul lui “tati”, dar aceasta a fost rapid spulberată de abilitățile lui Cireșel, care gestiona foarte bine alimentele oferite. Suntem convinși că atitudinea noastră pozitivă vis-a-vis de întregul proces a contribuit foarte mult încă de la început.

     Și poate că mulți vă întrebați cum a apărut ideea acestui proiect de suflet…

     După câteva luni bune de testat rețete și împărtășit idei cu prietenele apropiate m-am gândit că ar fi mult mai ușor să comunicăm prin intermediul unui grup de Facebook. Zis și făcut… Surpriza a fost când grupului au început să i se alăture din ce în ce mai multe mămici, la recomandarea celor deja existente în grup. În scurt timp s-a format o comunitate minunată de mămici, tătici și bunici gata să ajute de fiecare dată când situația o impunea. 

     Pe măsură ce avansam în acest proces al diversificării, minunat și provocator, deopotrivă, a început să-mi facă plăcere să creez preparate de la 0, în funcție de preferințele familiei noastre, iar faptul că acestea erau foarte apreciate de mămicile care le testau m-au impulsionat să continui să fac acest lucru. Pe zi ce trece îmi doresc tot mai mult să pot ajuta tinerele mămici, să pot oferi idei noi sau să împărtășesc din experiențele noastre.

     Un alt aspect care mă bucură foarte tare este reprezentat de faptul că în grup încă este prezentă o atmosferă caldă, prietenoasă pe care toate mămicile o apreciază, iar eu îmi doresc ca acest lucru să se păstreze întotdeauna, ca orice mămică nou venită să se simtă confortabil și să poată adresa orice întrebare, știind că va primi un răspuns satisfăcător. 

     Vă mulțumim tuturor pentru implicare și sperăm că împreună vom continua să facem lucruri minunate pentru piticii noștri. 🤗 💙🍒💙

Mai multe despre noi și povestea noastră puteți afla din 👉 interviul realizat de către Vegis.ro