Dovlecei umpluți

Mi-am dat seama că nu v-am arătat varianta noastră preferată de dovlecei umpluți.
Pentru a putea fi consumați mai multe zile, fără probleme, înlocuiesc orezul cu bulgur.
Fie că îi umplu cu bulgur și legume, fie că îi umplu cu bulgur și carne, îi savurăm cu poftă de fiecare dată.

Dovlecei umpluți

🍒Ingrediente:

  • 9 dovlecei congelați
  • O ceașcă de bulgur (hidratat)
  • O ceapă albă
  • 2 fire de ceapă verde
  • 2 linguri ulei
  • 2 cești apă
  • 2 linguri pasta de roșii
  • 200 g carne de vită
  • Pătrunjel
  • Mărar
  • Piper
  • 3 linguri pastă de roșii

🍒Mod de preparare:

Am tocat carnea de vita.
Am adăugat-o într-un vas încăpător împreună cu mărarul și pătrunjelul tocate mărunt.
Într-o tigaie încinsă am călit, în ulei și o ceașcă de apă, ceapa albă și verde.
Când acestea s-au înmuiat am adăugat 2 linguri din pasta de tomate și bulgurul hidratat peste noapte.
Acesta nu necesită hidratare obligatorie, dar eu îl hidratez pentru a micșora timpul de gătire.
Am mai lăsat pe foc circa 5 minute, apoi am răcit compoziția, câteva minute, în chiuveta cu apă rece.
Am pus-o peste carne, împreună cu piperul, am omogenizat, iar apoi am umplut dovleceii.
I-am folosit direct congelați.
Am adăugat dovleceii în vasul multicooker-ului, am pus apa amestecată cu încă o lingură de pasta de tomate și am setat aparatul 25 de minute pe funcția gătire sub presiune.
Un deliciu.
Vouă vă plac dovleceii umpluți sau preferați ardeii în locul acestora?
Ce variantă de umplutură preferați?

Nu uitați să aruncați o privire și peste garnitura noastră preferată 👉 bulgur cu legume.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*