eclere - reteta de baza

Eclere – rețetă de bază 


Vă îndemnam acum ceva timp să încercați pâte à choux. Atunci am încercat niște mini choux, cu umplutură „dulce”. De data aceasta am făcut eclere. 💞

Cine zice însă că eclere le pot fi doar „dulci”? Umplutura lor poate fi „dulce”, dar și „sărată”: cremă de nuci, diverse fructe coapte sau crude, în combinație cu iaurt grecesc, mascarpone, pate, cremă de brânză și verdeață, cremă de brânză și avocado, guacamole.

În această perioadă a sărbătorilor pascale, o bună variantă poate fi pasta de ouă fierte, brânză și smântână sau ouă fierte și avocado. Cireșel le adoră chiar și simple și a înfulecat vreo 3 până să mă apuc să le umplu. 💞

Eclere – rețeta de bază

🍒Ingrediente:

*cantități pentru circa 20 bucăți

  • 250 ml apă
  • 100 g unt nesărat cu 80% grăsime
  • 200 g făină tip 650
  • 4 ouă (220 g fără coajă)
  • 50 ml lapte (opțional)

🍒Mod de preparare:

Se pune apa cu untul la fiert și când începe să clocotească se adaugă făina și se amestecă energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. După omogenizare se mai lasă câteva minute la gătit, la foc mic, amestecând cu o spatulă de silicon, pentru a scoate cât mai multă apă din aluat. Când aluatul s-a răcit se adaugă ouăle și se mixează până se formează un amestec omogen. De data aceasta eu am adăugat și puțin lapte, pentru că aluatul mi se părea mai dens decât de obicei. Aluatul se formează fie cu ajutorul unui poș, fie cu ajutorul palmelor umezite în apă. Eu am ales și de data aceasta varianta din urmă pentru a lucra mai rapid. 😅

Eclerele se coc la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit, circa 30 de minute. La final le-am uns cu puțină apă rece, cu ajutorul unei pensule de silicon. Când se răcesc se servesc umplute cu diverse creme baby friendly sau simple. De data aceasta le-am servit cu pastă de ouă fierte și avocado, dar și cu cremă de nuci și banane (piure de banane, nuci măcinate, chipsuri de cocos bio râșnite, carob).

Sunt o variantă excelentă și pentru bebelușii la început de autodiversificare. Cu ajutorul lor vor putea gestiona mult mai bine multitudinea de paste tartinabile cu care pot fi umplute.

Poftă bună și vouă, dacă le încercați 🤗 Atenție, dispar rapiiid!!! 😅

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*