Empanadas cu aluat fraged

Pentru că melcii aperitiv cu brânză și spanac au avut mare succes, i-am transformat de data aceasta în niște delicioase empanadas cu aluat fraged.
Sunt o variantă numai bună de luat la pachet, așa că neapărat să le puneți pe listă și pentru când va trece această perioadă de izolare.

Empanadas cu aluat fraged

?Ingrediente:

*Aluat
Varianta 1

  • 225 g făină tip 650
  • 100 g unt nesărat cu 82% grăsime
  • 100 ml apă minerală

Varianta 2

  • 250 g făină tip 650
  • 100 g osânză
  • 100 ml apă minerală

*Umplutură

  • 150 g telemea desărată (sau brânză proaspătă)
  • 2 mâini zdravene de baby spanac
  • 3 fire ceapă verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3 linguri apă
  • 100 g smântână cu 35% grăsime
  • O lingură de griș (opțional)

*Extra

  • Gălbenuș de ou (pentru uns)
  • Semințe de susan 

?Mod de preparare:

În funcție de ceea ce aveți la îndemână alegeți și varianta de aluat.
În cazul în care folosiți unt acesta trebuie să fie la temperatura camerei.
În caz contrar, îl puteți rade fin.
Lucrați rapid aluatul în ambele cazuri.
Dacă observați că untul s-a topit prea mult, introduceți aluatul la rece circa 30 de minute.
Pentru umplutură am “călit” spanacul, ceapa și usturoiul, tocate mărunt, în apă și ulei, până s-au înmuiat și și-au micșorat volumul.
După ce s-au răcit am adăugat telemeaua sfărâmată și smântâna.
Puteți folosi foarte bine și brânză proaspătă de casă, cum am făcut eu în cazul melcilor aperitiv.
Dacă vi se pare prea lichidă compoziția, adăugați și grișul, omogenizând bine compoziția, pentru a evita să se scurgă lichid în timpul coacerii.
Am întins aluatul pe blatul înfăinat și am decupat cercuri cu ajutorul unei ustensile pentru ravioli.
Am pus umplutură și am sigilat cu ajutorul aceleași ustensile.
În lipsa acesteia, sigilați cu o furculiță.
Am uns cu gălbenuș de ou, am presărat susan și am copt în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 25 de minute.
Două empanadas le-am umplut pentru noi cu gem de caise, să văd cum se comportă aluatul și în acest caz.
Concluzia: și eu și soțul abia așteptăm să fac o tură doar cu gem ??
O altă variantă de empanadas, găsiți apăsând ? aici
Spor la treabă!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*