Falafel cu spanac

Vã poftim la falafel! Cu ajutorul acestor chifteluțe delicioase, azi i-am venit de hac erupției dentare. Pentru că ne place foarte mult spanacul l-am folosit și pe el, deși în rețeta originală nu apare. Un alt deliciu cu spanac mai puteți găsi aici.

🍒Ingrediente:

  • 250 g năut
  • 130 g spanac proaspăt
  • 4 căței de usturoi
  • O ceapă potrivită
  • 3 linguri ulei de struguri
  • 2 linguri apă
  • O legătură de pătrunjel
  • 80 g făină tip 650
  • Condimente preferate (piper, chimen măcinat, coriandru, boia dulce)
  • *100 g brânză proaspătă de casă

🍒Mod de preparare:

Am pus peste noapte năutul la hidratat, în apă rece, iar a doua zi l-am spălat bine și l-am măcinat în robot. Am călit spanacul tocat mărunt împreună cu usturoiul, ceapa, rase fin, uleiul și apa până când lichidul s-a evaporat. L-am adăugat peste năut alături de pătrunjel, făină și condimente, apoi am împărțit compoziția în 2 părți, întrucât în jumătate de compoziție am adăugat și brânză proaspătă de casă. Am obținut astfel 2 variante: cu brânză pentru Cireșel și de post pentru restul pofticioșilor. Am așezat chifteluțele în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute, la foc potrivit. Noi am ales să servim chifteluțele cu sos de smântână și usturoi și sos de roșii.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*