Focaccia cu măsline și busuioc

Zilele trecute a ajuns la noi un colet cu bunătăți de la Terra e Sapori. Printre acestea s-au regăsit și niște măsline verzi delicioase, o pastă picantă de roșii uscate și un ulei de măsline extravirgin pe care am ales să le folosesc într-o focaccia cu măsline și busuioc.
Dacă sunteți în căutare de produse autentice, vă recomand să aruncați o privire pe site-ul lor. Găsiți chiar idei de cadouri pentru cei dragi. Cu siguranță îi veți impresiona cu asemenea delicatese.

Puteti câștiga o cutie cu bunătăți “Organic from Italy”, marca Terra e Sapori dacă vă înscrieți la concursul organizat pe paginile noastre de Facebook și Instagram. 

Înscrie-te ? aici pe Facebook! 

Înscrie-te ? aici pe Instagram! 

Focaccia cu măsline și busuioc

?Ingrediente:

*Aluat**

  • 5 g sare (se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani)
  • 500 g făină tip 650
  • 7-10 g drojdie uscată
  • 300 ml apă călduță
  • 3 linguri ulei de măsline 

**Rețeta aluatului este culeasă de către Maria Tothne Libor într-una dintre cărțile ei.

*Extra

?Mod de preparare:

Am adăugat în bolul mixerului sarea, iar deasupra ei făina cernută. 

Eu obișnuiesc să adaug sarea la început, pentru a nu intra în contact cu drojdia. În caz contrar ar reduce din efectul drojdiei.

Am făcut o adâncitură în mijlocul făinii, unde am adăugat drojdia uscată, uleiul și apa călduță. 

Am frământat cu ajutorul robotului circa 5 minute, până am obținut un aluat elastic și nelipicios. 

Bila de aluat se transferă într-un bol uns cu un strat subțire de ulei și se acoperă cu folie alimentară. 

Aluatul se lasă la dospit circa o oră, până își dublează volumul. 

Între timp se pregătește o tavă de circa 30×40 cm. 

Eu am folosit 2 tăvi de 30×20 și respectiv 10×20, întrucât pe foccacia adulților am folosit și pasta picantă de roșii uscate. 

După dospire, aluatul se răstoarnă ușor în tavă și se întinde cât suprafața tăvii, cu ajutorul palmelor. 

Se fac adâncituri cu ajutorul degetelor. 

După ce am făcut adânciturile am stropit suprafața cu ulei de măsline, am așezat felii de măsline, biluțe de mozzarella și pastă picantă de roșii uscate. 

Am copt focaccia timp de 30 de minute, în cuptorul încins, la 220°, pe funcția căldură sus-jos. 

După coacere am adăugat frunzulițe de busuioc (microplante) și am servit focaccia după o scurtă răcire. 

Cu siguranță această rețetă o voi face foarte des, căci a devenit preferata noastră. 

Sper să o testați și voi și să vă încânte! 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*