Frigărui la cuptor

Frigărui la cuptor

Vă povesteam zilele trecute, pe Instagram, că în contextul actual locul nostru preferat pentru plimbări a devenit câmpul din apropierea casei.
Cireșel aleargă în voie, explorează natura și savurează cu mare poftă ceea ce luăm la pachet.
Pofta de mâncare nu dispare însă nici la întoarcerea acasă, așa că trebuie să pregătesc ceva rapid de fiecare dată.
Week-end-ul acesta am avut în meniu niște frigărui la cuptor, care au fost devorate în câteva clipe.

Frigărui la cuptor 

🍒Ingrediente:

  • 1 mușchiuleț de porc
  • Dovlecel
  • Ardei kapia roșu
  • Ceapă albă
  • Roșii cherry
  • Ciuperci

Extra (pentru marinadă):

  • Ulei de avocado
  • Piper
  • Boia dulce
  • Zeamă de portocală
  • Sare (adulți și copii peste 2 ani) 

🍒Mod de preparare:

Mușchiulețul de porc îl feliasem deja cu o seară înainte și îl pusesem la marinat într-un amestec din ulei de avocado, piper, boia dulce, sare și zeamă de portocală. 

A doua zi doar am scos carnea din frigider și cât a ajuns la temperatura camerei am pregătit legumele. 

Am montat apoi carnea și legumele pe bețe de frigărui și le-am așezat pe un vas de yena, după cum puteți observa într-una dintre fotografii. 

Dacă vă mai rămân legume le puteți pune în vas, cu puțină apă și condimentele preferate. 

Le puteți transforma ulterior, cu ajutorul unui blender, în sos pentru frigărui. 

Pregătite astfel, frigăruile se vor găti uniform, iar sucul scurs în timpul gătirii va da un gust foarte bun legumelor extra din tavă. 

Cu marinada rămasă am uns frigăruile înainte de a le introduce la cuptor. 

Am copt frigăruile circa 35 de minute, în cuptorul bine încins, la 200°, pe modul căldură sus-jos. 

Am servit frigăruile cu salată de verdețuri și sos de smântână și sos roșu. 

O masă delicioasă cu efort minim. 

Ce ziceți, le încercați și voi? 

*Pentru mai multe rețete, urmărește-ne și pe:

Instagram

YouTube

Facebook

Grup de Facebook (autodiversificare)

*apasă pe denumirile canalelor social media pentru a te alătura 🤗

 

2 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*