fudge

Fudge de banane și unt de arahide

Aproape de fiecare dată când deschideam contul de instagram, mă ispitea câte o rețetă de fudge, care apărea în news feed, care mai de care mai aspectuoasă și mai apetisantă.
Ieri mi-am luat inima în dinți și am improvizat o nouă rețetă. Spun improvizat pentru că deși am cercetat mai multe rețete pentru niciuna nu aveam toate ingredientele necesare. Unele nu erau babyfriendly, conținând lapte condensat, de exemplu, altele aveau unt de cocos, cremă de cocos sau mai știu eu ce.
Ah, sunt unele rețete și cu avocado, dar la noi avocado se mănâncă simplu-simplu și oricâte bucăți am lua, niciuna nu rămâne pentru alte preparate. 😂 Mai facem uneori guacamole, dar lui Cireșel nu-i este pe plac, mai ales dacă conține și roșie, așa că trebuie să existe în stare proaspătă în orice moment. 🤭
În concluzie nu știu dacă a ieșit ce trebuie, întrucât am folosit ingrediente preferate de către noi și în cantitățile pe care eu le-am considerat necesare, însă ceea ce știu sigur este că ne-a încântat peste măsură, iar pentru micul dejun de astăzi nici că ne-a mai trebuit altceva.
Cireșel mai să plângă că nu mai avem. 😂
Mai am, ce-i drept, 2 bucăți, în forme de ursuleți, însă și mâine este o zi… shhhh, să nu mă dați de gol!!!

Fudge de banane și unt de arahide

🍒Ingrediente:

  • 400 g piure de banane bine coapte
  • 20 ml ulei de cocos presat la rece
  • 120 g unt de arahide natural nesărat
  • 30 g pudră caju + fistic (hidratate peste noapte în apă cu zeamă de lămâie și coapte ulterior)
  • 20g carob (pudră de roșcove)
  • 3 g moringa (opțional)
  • 2 picături ulei esențial de portocală (opțional)
  •  afine proaspete


🍒Mod de preparare:


Modul de preparare este unul extrem de simplu.
Am pasat foarte bine bananele, cu ajutorul unei furculițe, apoi am adăugat celelalte ingrediente.
Este de preferat ca untul de arahide să fie mai lichid, așa ca cel pe care eu îl folosesc de obicei, pentru o mai bună omogenizare.
Cu toate acestea și al meu a mai avut câteva porțiuni mai compacte, pe care oricât m-am străduit să le omogenizez nu am reușit în totalitate. Însă veți observa în secțiune cât de frumos se vedeau.
Am turnat compoziția obținută în forme, am pus deasupra câteva afine, de preferat ca acestea să fie tăiate în jumătate, pentru a elimina riscul de înec. Eu le-am pus întregi, dar am avut grijă să tai bucățile de fudge fix pe jumătatea boabelor de afine atunci când i-am oferit lui Cireșel.
Am pus la congelator peste noapte, iar dimineața am porționat, am fotografiat câteva minute 😂 și apoi a fost numai bun de înfulecat.
Dacă mai rămâne se păstrează la congelator și se scoate cu câteva minute înainte de servire.
Dacă porționați în felii subțiri se poate servi imediat, dacă nu aveți sensibilitate la rece.
Tare sunt curioasă dacă veți încerca și aștept feed-back-ul vostru! Nouă ni se pare că aduce la gust cu o halva. 

PS: vis de vară este în cazul erupțiilor dentare 😍
Dacă procedeul de preparare vi se pare totuși complicat, am făcut și un scurt video pe care îl voi posta pe canalul YouTube.
Vă așteptăm și pe Instagram, dar și pe pagina oficială de Facebook, pentru a nu rata nicio noutate! 💙🍒💙

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*