Fursecuri fragede și rapide

Pornind de la rețeta mai veche de cookies cu ciocolată și aromă de lămâie, am pregătit în weekend niște fursecuri fragede și rapide, cu un gust complet diferit.
Am folosit acum pudră de merișoare, pe care eu o consum de obicei, ocazional, cu iaurt sau terci de cereale și pe care o achiziționez de pe Vegis.
De data aceasta am zis să fac un experiment și să o folosesc și pentru niște cookies, cu care ne-am delectat noi părinții.
Cireșel a avut porția lui de biscuiți cu cocos și afine.

Cookies fragede și rapide

?Ingrediente:


?Mod de preparare:


Am adăugat în bolul mixerului untul moale (scos la temperatura camerei cu circa jumătate de oră înainte de a începe) și zahărul brut.
Am mixat circa 4 minute (viteza 4 la Kitchenaid Artisan), până am obținut o pastă omogenă. 
Am adăugat apoi ouăle, unul câte unul, continuând mixarea încă 3-4 minute.
Am adăugat și făina amestecată în prealabil cu praful de copt și pudra de merișoare, dar în 4 tranșe, având grijă ca înainte de fiecare tranșă să fie complet integrată făina adăugată anterior.
Am format biscuiții cu ajutorul palmelor, i-am aplatizat puțin și după ce i-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt am adăugat și picăturile de ciocolată amăruie.
Tot pe Vegis le puteți găsi.
Din cantitățile menționate ies circa 30 de cookies, care trebuie copți în 2 reprize, întrucât e nevoie să lăsați spațiu între ei.
Am introdus tava în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la foc potrivit (170°-180°).
Biscuiții nu necesită mai mult de 10 minute de coacere, fiți cu ochii pe ei. Ar fi păcat să îi ardeți!
Nu vă speriați de textura moale pe care o au după cele 10 minute.
Devin mai fermi după răcire.
Se lasă la răcit în tavă, câteva minute, fără să fie atinși. Ciocolata fierbinte poate provoca arsuri. ?
Trebuie să îi încercați și voi!
Gustul dulce acrișor te face să mai iei încă unul și încă unul și încă unul… până cutia rămâne goală și cineva se plânge că nu au fost suficienți. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*