Găluște cu prune (Gomboți – fără cartofi)

Și cum ni s-a cerut o rețetă de găluște cu prune, dis de dimineață ne-am pus pe treabă și am ajuns la următoarea variantă baby friendly ???

Găluște cu prune (gomboți – fără cartofi)

?Ingrediente:

  • 5 prune medii
  • 250 ml apă
  • 3 linguri ulei
  • 250 g făină tip 650
  • 1 ou
  • Scorțișoară Ceylon
  • O mână bună de nuci
  • O mână de migdale


?Mod de preparare:


Am pus apa cu uleiul la fiert și după ce a dat în clocot am îndepărtat cratița și am pus făina, amestecând cu un tel. Am lăsat compoziția la răcit și între timp am pregătit prunele. Le-am tăiat în jumătăți și le-am presărat cu scorțișoară. Am adăugat oul peste compoziția cu făină, am omogenizat, apoi pe un blat presărat cu făină am format un sul și l-am tăiat în 10 bucăți egale. Fiecare bucată de aluat am aplatizat-o cu palma, am pus pruna și am format câte o bilă. Am pus găluștele la fiert într-o cratiță mare cu apă care deja ajunsese să dea în clocot. Am lăsat găluștele să fiarbă până s-au ridicat la suprafață (circa 15 minute). La final le-am scos cu o spumieră și le-am tăvălit prin compoziția de nucă și migdale măcinate. 

În caz că preferați un desert mai dulce pentru voi părinții, puteți servi găluștele cu puțină miere. 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*