Și cum ni s-a cerut o rețetă de găluște cu prune, dis de dimineață ne-am pus pe treabă și am ajuns la următoarea variantă baby friendly ???
Găluște cu prune (gomboți – fără cartofi)
?Ingrediente:
- 5 prune medii
- 250 ml apă
- 3 linguri ulei
- 250 g făină tip 650
- 1 ou
- Scorțișoară Ceylon
- O mână bună de nuci
- O mână de migdale
?Mod de preparare:
Am pus apa cu uleiul la fiert și după ce a dat în clocot am îndepărtat cratița și am pus făina, amestecând cu un tel. Am lăsat compoziția la răcit și între timp am pregătit prunele. Le-am tăiat în jumătăți și le-am presărat cu scorțișoară. Am adăugat oul peste compoziția cu făină, am omogenizat, apoi pe un blat presărat cu făină am format un sul și l-am tăiat în 10 bucăți egale. Fiecare bucată de aluat am aplatizat-o cu palma, am pus pruna și am format câte o bilă. Am pus găluștele la fiert într-o cratiță mare cu apă care deja ajunsese să dea în clocot. Am lăsat găluștele să fiarbă până s-au ridicat la suprafață (circa 15 minute). La final le-am scos cu o spumieră și le-am tăvălit prin compoziția de nucă și migdale măcinate.
În caz că preferați un desert mai dulce pentru voi părinții, puteți servi găluștele cu puțină miere.