Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Din păcate, în această perioadă, nu reușesc să vă mai ispitesc cu rețete noi. Și nu pentru că nu s-ar mai găti, ci pentru că timpul liber este limitat.

Pregătesc multe surprize pentru voi, printre care și articolul cu meniul meu săptămânal, pe care știu că îl așteptați cu nerăbdare multe dintre voi.

Mi-am dorit să văd rezultate la mine, mai întâi și apoi să vi-l împărtășesc și vouă.

Azi mi-am făcut puțin timp să vă scriu rețeta acestui ghiveci de dovlecei, pe care l-am pregătit săptămâna trecută cu legumele pe care le aveam la îndemână și rezultatul a fost atât de apreciat încât m-am gândit ca săptămâna aceasta să îl refac în cantitate mai mare și să îl conserv pentru toamnă-iarnă.

Are un gust dulceag, este tare asemănător cu o zacuscă de dovlecei și este foarte versatil.

Cireșel l-a servit alături de friptură pregătită la slowcooker, iar eu alături de quinoa fiartă.

Poate fi un sos extraordinar pentru noodles, de exemplu, iar rezervele pe care le voi face mă vor scoate din încurcătură când îmi va fi limitat timpul sau când vor interveni diverse situații.

Ghiveci de legume 

🍒Ingrediente:

  • O ceapă roșie
  • 3 morcovi
  • 1 ardei kapia roșu
  • 2 dovlecei
  • Circa 300 ml pastă de tomate
  • Ulei de măsline
  • O ceașcă apă
  • Condimente (la alegere)

🍒Mod de preparare:

Eu am pregătit ghiveciul cu ajutorul multicooker-ului, dar se poate găti foarte bine și pe aragaz.

Am călit în apă și puțin ulei de măsline legumele tocate mărunt, timp de 10 minute, pe funcția Brown a multicooker-ului.

Am adăugat apoi pasta de tomate si am setat 15 minute pe funcția Pressure Cook.

După finalizarea celor 15 minute am mai lăsat 5 minute pe funcția Bake, pentru a se mai îngroșa sosul format.

În această etapă puteți adăuga și condimentele preferate. Vă recomand să folosiți acest 👉 mix de mirodenii, un excelent înlocuitor pentru sare. Conține legume (roșii, morcovi, zucchini și ceapă), busuioc, oregano, cimbru de cultură, usturoi, rozmarin, pătrunjel, boia dulce și boia iute.

În locul pastei de tomate puteți folosi roșii proaspete, cum voi face eu săptămâna aceasta, căci avem multe roșii coapte care trebuie folosite.

Dacă vă încântă și pe voi ideea propusă, tare m-aș bucura să reveniți cu feedback în cazul în care testați preparatul.

libris.ro
 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*