Gnocchi cu sos de roșii coapte și pesto… curcubeu pe cerul gurii. 🤩
Acum ceva timp vă povesteam cât de mult ne plăcea să urmărim emisiunile culinare de pe Paprika Tv.
Cele mai urmărite erau cele ale preferaților noștri: Nigella Lawson, Gordon Ramsay, Raymond Blanc, Nadiya Hussain, Jamie Oliver etc.
De când a apărut Cireșel, însă, acest lucru se întâmplă mai rar, seara, după ce adoarme el, când sunt prea obosită să mai lucrez.
Încă de când am văzut rețeta de gnocchi a lui Jamie, mi-am dorit să o testăm.
Pentru sosul de roșii, n-am folosit roșii cherry, ci roșii mari, de grădină. Nu vă puteți imagina ce aromă a invadat toată bucătăria!!! 🤩 Și da, confirm, e cel mai simplu, rapid și delicios sos, mai ales cu asemenea minunății din natură.
Gnocchi cu sos de roșii coapte și pesto
🍒Ingrediente:
Gnocchi
- 500 g cartofi fierți
- 50 g făină tip 650
Sos de roșii coapte
- 5 roșii mari
- 2 roșii cherry
- 3 căței usturoi
- Ulei de măsline cu busuioc
- 2-3 frunze proaspete de busuioc
- Verdețuri de Provence
🍒Mod de preparare:
Pentru gnocchi am folosit cartofi fierți cu o seară înainte, pentru a fi reci și gata de frământat.
Am ras fin cartofii și am adăugat peste ei făina.
Puteți folosi o presă pentru cartofi, dacă dispuneți de una.
Am amestecat compoziția cu mâna, până am obținut un aluat modelabil, puțin lipicios.
Nu e nevoie de extra făină, pentru ca gnocchi să rămână pufoși după gătire.
Am format panglici de aluat, după cum se poate observa în poză, am presărat făină peste ele, am tăiat bucăți de circa 1 cm și le-am dat o formă cu ajutorul unei furculițe.
Dacă vă plictisiți sau timpul vă presează, puteți lăsa gnocchi și sub forma bucăților mici.
Eu recunosc am fiert așa o parte din gnocchi. 😅
Am pus apa la fiert și când a început să clocotească am introdus gnocchi și i-am gătit până s-au ridicat la suprafață.
I-am scos cu ajutorul unei palete cu sită și i-am așezat pe o tavă. Chiar dacă se mai lipesc între ei, se vor dezlipi când îi introduceți în tava cu sos de roșii coapte.
Pentru sosul de roșii coapte am pus roșiile tăiate în tavă, am presărat verdețuri de Provence, feliuțe de usturoi și frunze de busuioc și am introdus tava în cuptorul preîncălzit, la 200°, pentru circa 15 minute. Înainte însă am stropit cu puțin ulei de măsline cu busuioc.
La final am pasat roșiile cu o furculiță, am scos pielițele roșiilor și frunzele de busuioc, am adăugat gnocchi și apoi am servit cu maaaare poftă, alături de deliciosul sos pesto.
Pentru iubitorii de carne am adăugat în farfurie și chifteluțe din carne de ied. Revin și cu rețeta acestora, căci au fost extraordinare 🤩