Dragi mămici, în ce constă momentul vostru de relaxare seara după ce adorm piticii? 🤭 Înainte de bebe, noi obișnuiam să urmărim anumite emisiuni culinare, pe care acum doar seara târziu le mai urmărim, de dragul timpului trecut. 😅 Mi-am adus aminte de un preparat pe care tot ziceam că-l încerc și azi i-a venit rândul… gnudi 😍 💞
Gnudi
🍒Ingrediente:
- 150 g spanac (cântărit după „călire”)
- 150 g brânză proaspătă de casă
- 1 ou mic (50g – cântărit cu coajă)
- 50 g făină tip 650
- 1/2 linguriță nucșoară
- Ulei de struguri
Sos:
- 100 g unt nesărat cu 80% grăsime
- Frunze de salvie proaspătă
🍒Mod de preparare:
Am „călit” spanacul congelat cu puțin ulei de struguri. După ce s-a răcit, l-am mărunțit și l-am amestecat cu brânza, oul, faina și nucșoara. Am format gnudi sub formă de biluțe, le-am tăvălit prin făină și le-am scufundat într-un vas cu apă clocotită și puțin ulei de struguri. Le-am lăsat la fiert circa 4 minute. Între timp am pregătit sosul din unt, frunze de salvie și un praf de nucșoară. Se montează în farfurie și se adaugă sosul cald, după care se servesc cu poftă. 💞