Griș cu lapte “altfel”

Cum grișul cu lapte este o dulce amintire din copilăria fiecăruia, mi-am dorit să facă parte și din copilăria lui Cireșel, chiar dacă are o înfățișare puțin diferită. De aceea i-am și spus griș cu lapte “altfel”. 

Griș cu lapte “altfel”

?Ingrediente:

  • 200 ml lapte cu 3,5% grăsime 
  • 2 linguri rase cu griș (25 g)
  • 5-6 afine congelate 
  • Pudră de roșcove (carob)
  • Scorțișoară Ceylon
  • O lingură de nuci măcinate (hidratate și coapte) 

?Mod de preparare:


Am pus laptele pe foc și când a început să fiarbă am adăugat grișul și afinele (am avut congelate și le-am pus în același timp cu grișul), apoi am amestecat până a început să se îngroașe. Când a fost gata am pus o parte în formă (vas ramekin cu diametrul de 9 cm), iar în restul am adăugat scorțișoară, carob și nuca măcinată, după care am răsturnat în vas, peste prima parte. Când s-a răcit am introdus la frigider și am lăsat peste noapte (pentru a-l servi la micul dejun, alături de fructe proaspete). 

În funcție de preferințe poate fi îmbogățit cu diverse semințe râșnite, unt de arahide, piure de banane, pere, mere sau alte fructe preferate: mure, căpșuni, zmeură etc. 

Cireșel a fost foarte încântat și cu siguranță vom mai repeta curând. ?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*