Săptămâna aceasta am testat o rețetă de grisine de casă și ne-au încântat foarte tare.
În speranța că vă vor atrage și pe voi, vă las mai jos toate detaliile necesare.
Dacă le veți testa, așteptăm vești!
🍒Ingrediente:
*cantități pentru 2 tăvi de aragaz
- 500 g făină tip 650
- 7 g drojdie uscată
- O linguriță sare (se omite în cazul copiilor mai mici de 2 ani)
- 50 g cașcaval (în cazul copiilor mai mici de 1 an se poate înlocui cu brânză proaspătă de casă sau morcov ras fin și scurs bine. În rețeta originală se folosește parmezan.)
- Semințe de susan (opțional)
- Fire de chives (cepșoară)
- 3 linguri ulei avocado (puteți folosi de măsline)
- 300 ml apă călduță
Extra:
- 2-3 linguri griș
🍒Mod de preparare:
Am adăugat în bolul metalic făina, drojdia uscată, cașcavalul ras fin și cepșoara tocată mărunt și am pornit robotul la viteză mică. Dacă optați și pentru susan, îl adăugați tot în această etapă.
Am turnat uleiul și apa călduță, am mărit viteza, apoi am lăsat la frământat circa 5 minute până am obținut un aluat fin și elastic. Spre final am adăugat și sarea. Aceasta nu se adaugă la început pentru a nu intra în contact cu drojdia.
Am adăugat bila de aluat într-un bol uns cu ulei, pe care l-am sigilat cu folie alimentară și am lăsat la dospit circa o oră la temperatura camerei (până își dublează volumul).
După acest timp am împărțit aluatul în două bucăți și am întins fiecare bucată într-o foaie dreptunghiulară.
Am tăiat grisinele cu ajutorul unei role pentru aluat și le-am tăvălit ușor pe o foaie de silicon presărată cu griș pentru a le da o formă oarecum cilindrică.
Am așezat grisinele în tavă, pe foaie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit pentru circa 20 de minute, la 220°, pe funcția căldură sus-jos.
Se servesc imediat după răcire, când sunt crocante, simple sau alături de diverse sosuri și paste tartinabile precum guacamole, humus, pate cremos. Noi le-am preferat alături de pasta tartinabilă de tofu și avocado. La rețetele tuturor celor patru variante enumerate mai sus puteți ajunge apăsând direct pe denumirea lor.
A doua zi se mai înmoaie puțin dacă le păstrați într-o casoletă ermetică.
Dacă le pregătiți astfel încât să fie potrivite și pentru cei mici sunt perfecte de servit cu supe sau ciorbe, în loc de pâine. Le pot înmuia singuri în acestea. Chiar și Cireșel le-a preferat așa pe cele care au mai rămas pentru a doua zi.
Rețeta originală de grisine de casă, cu parmezan și cepșoară, este a Joannei Farrow și o puteți găsi, alături de multe alte rețete minunate în cartea „200 easy cakes and bakes”, o ediție Hamlyn – all colour cookbook.
Pentru a nu pierde nicio noutate, vă invităm să ne urmăriți și pe conturile de Facebook (apasă 👉 aici) și Instagram (apasă 👉 aici). 💙🍒💙