Cu siguranță mulți dintre voi știți prăjitura Tosca, cu blat pufos cu cocos și mac. Pornind de la o variantă mai veche, din carnețelul de rețete al mamei soacre am realizat acest guguluf cu cocos și mac.
Majoritatea ingredientelor le găsiți pe site-ul prietenilor de la Vegis, pe care vrem să îi felicităm cu această ocazie. Astăzi împlinesc 9 ani de când ne încântă cu produse de calitate la prețuri accesibile.
La mulți ani, dragilor❣️
Pentru a vedea produsele folosite, trebuie doar să apăsați pe ingredientele scrise cu albastru din lista de mai jos.
Guguluf cu cocos și mac
?Ingrediente:
- 6 albușuri
- 1 praf de sare
- 225 g zahăr de cocos
- Zeama de la o limetă
- 2 linguri coajă de lămâie ecologică
- 75 g fulgi de cocos
- 75 g mac
- 35 g făină
*Glazură – ciocolată de casă
- 35 ml apă
- 50 g zahăr
- 50 g unt nesărat cu 82% grăsime
- 50 g lapte praf de cocos
*Decor
- Fulgi de migdale
- Coajă de portocală ecologică
?Mod de preparare:
Am separat gălbenușurile de albușuri, iar gălbenușurile le-am folosit ulterior pentru a pregăti aceste ? sărățele.
Am adăugat albușurile în bolul robotului și le-am mixat spumă tare cu un praf de sare.
Am adăugat apoi zahărul de cocos și am continuat mixarea până am obținut consistența asemănătoare celei de bezea.
Am adăugat treptat zeama de limetă și coaja de lămâie ecologică, pe care de când am descoperit-o pe Vegis aș folosi-o la orice desert.
Am adăugat treptat ingredientele uscate (fulgii de cocos, semințele de mac și făina), continuând mixarea la cea mai mică viteză până am obținut o compoziție omogenă.
În această etapă puteți folosi o spatulă de silicon în locul mixerului.
Am uns cu unt forma de guguluf și am turnat compoziția în aceasta.
În cazul în care nu dispuneți de o astfel de formă puteți folosi și o altă formă, de tort sau chec.
Am copt prăjitura în cuptorul preîncălzit, pe treapta din mijloc, timp de 45 de minute, pe modul încălzire sus-jos, la 170°.
După coacere am răsturnat prăjitura pe un grătar metalic și am lăsat-o la răcit, timp în care am pregătit glazura de ciocolată.
Pentru glazură am procedat în felul următor:
am adăugat apa, zahărul și untul pe foc (mic) până s-au topit cele din urmă.
Am adăugat laptele praf, cernut în prealabil și am amestecat energic cu un mini tel, pentru a nu se forma cocoloașe.
Am lăsat glazura la răcit circa 3-4 minute, apoi am turnat-o peste prăjitură.
Am decorat cu fulgi de migdale și coajă de portocală ecologică și am servit cu poftă.
Ce ziceți, vă surâde și vouă acest desert rapid și delicios?
Pentru a nu pierde nicio noutate, vă invităm să ne urmăriți și pe conturile de Facebook (apasă ? aici) și Instagram (apasă ? aici). ???